Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

X-Faktor mosonmagyaróvári énekessel

Az X-Faktor negyedik szériájának legjobbjai közé jutott, így szombaton már élő adásban szerepel a győri születésű, családjával Mosonmagyaróváron élő Feng Ya Ou.

Sokan szurkoltak a mosonmagyaróvári Feng Ya Ounak, hogy sikerüljön a tehetséges fiatalembernek csapatával, a négytagú ByTheWay együttessel a legjobb tizenkét versenyző közé jutni, így az X-Faktor tehetségkutató műsor élő show-jában szerepelni. Most már biztos, hogy szombaton láthatjuk a fiúkat Szikora Róbert mentoráltjaiként az RTL Klubon.

A győri születésű, családjával Mosonmagyaróváron élő fiatalember – aki egyébként a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet kürt szakos hallgatója – harmadszori próbálkozásra ért célt. Jelentkezett már a Csillag születik tehetségkutató műsorba egy duó tagjaként, illetve a tavalyi X-Faktor legjobb huszonöt versenyzője közé is bekerült.

Barátok és zenésztársak – hátul (balról jobbra) Feng Ya Ou és Patocska Olivér, elöl Szikszai Péter és Vavra Bence.
Barátok és zenésztársak – hátul (balról jobbra) Feng Ya Ou és Patocska Olivér, elöl Szikszai Péter és Vavra Bence.

– A tavalyi X-Faktor Táborban ismerkedtem meg a csapat tagjaival, Patocska Olivérrel, Vavra Bencével és Szikszai Péterrel. Nagyon jó barátok lettünk – mondta a Kisalföldnek Feng Ya Ou.

– Nemcsak a zenében értünk egyet, tényleg igazi barátokká váltunk. Egyébként Olivér keresett meg minket azzal, hogy csapatban folytassuk és próbáljuk meg – kezdi a történetet Feng Ya Ou, aki javában készül csapatával az élő műsorra és már Budapestre költözött az X-Faktor-házba.

„Bízunk benne, hogy tudunk olyan egyediek lenni, amivel formálhatjuk, alakíthatjuk a hazai zenei palettát" – fogalmazott a mosonmagyar-
óvári fiatalember.

A zenész arról is beszélt érdeklődésünkre, hogy ugyan az éneklés mindig is fontos szerepet töltött be az életében, soha nem tanulta azt eddig szakembertől.

– Szivacsként szívom magamba a tudást. Ez az énekléssel is így volt, szinte hallás után tanultam. Persze tudom, hogy folyamatosan képeznem kell magam. Egyébként gitározni szintén autodidakta módon tanultam meg. Egy korábbi párkapcsolat miatt, azért, hogy egy dallal kedveskedhessek az akkori barátnőmnek. Illetve minimálisan zongorázni is tudok – sorolta Ya Ou.

A tehetséges mosonmagyaróvári azt sem titkolta, hogy a csapat eleinte kicsit meglepődött, hogy az R-GO frontembere lesz az együttesek mentora. Ugyanis úgy gondolták, Szikora Róbert nem ilyen típust, nem ilyen karaktert keres.

Feng Ya Ou (b2) a négytagú ByTheWay fiúcsapatot erősíti az X-Faktorban. Úgy látják, rengeteget tudnak tanulni Szikora Róberttől. Fotó: RTL Klub
Feng Ya Ou (b2) a négytagú ByTheWay fiúcsapatot erősíti az X-Faktorban. Úgy látják, rengeteget tudnak tanulni Szikora Róberttől. Fotó: RTL Klub

– Kellemes csalódás ért, miután megismertük egymást. Ráadásul rengeteget tudunk tanulni Szikora Róberttől, nagyon örülünk, hogy ő a mentorunk – fűzte hozzá.

– Ya Ou nagyon szorgalmas, tehetséges diákom volt. Nyolcadikos korától tanítottam kürtölni. Fogékony volt a hangszerekre, úgy tudom, gitározni is magától tanult meg. Az éneklés is remekül megy neki, pedig eddig ezt sem tanulta tanárral – mondta el érdeklődésünkre Szilli Ákos, a mosonmagyaróvári Mosonyi Mihály Zeneiskola tanára. Hozzátette: – Még mindig tartom vele a kapcsolatot, hiszen még játszik a helyi Ifjúsági Koncert-fúvószenekarban.

Dr. Endrődy Sándor a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet kürttanáraként oktatta Feng Ya Out: – Őt mindenki ismeri az intézetünkben, közvetlenségével sok embert megnyert. Kürtösként is tehetséges, támogattam, hogy más területen is kipróbálja magát, hogy keresse boldogulását. Szeret a pódium közelében lenni, az életeleme, hogy szerepelhessen, és ezzel örömet okozzon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerték a civileket Mosonmagyaróváron

A civil szféra képviselőit díjazták szombaton a XIV. Mosonmagyaróvári Civil Napon. Tovább olvasom