Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Woodward farag emléket Dórának és Szabolcsnak

Ma mutatják be annak az emlékműnek a modelljét, melyet a 2010. július 7-én a philadelphiai kacsahajó-balesetben elhunyt két magyar fiatal emlékére állítanának a tragédia helyszínén.
Rónai Péter, a kacsahajó-balesetnek nevezett szerencsétlenségben életét vesztett 16 éves mosonmagyaróvári Schwendtner Dóra és 20 éves hanságligeti Prém Szabolcs szüleit képviselő ügyvéd beszélt az áldozatok emlékére felállítandó alkotás tervéről a Kisalföldnek.

Robert Woodward újszerű anyagkezeléséről ismert művész készítheti a baleset helyszínén felavatandó emlékművet.
Robert Woodward újszerű anyagkezeléséről ismert művész készítheti a baleset helyszínén felavatandó emlékművet.

– Robert Woodward, egy philadelphiai designerszobrász mutatott arra érdeklődést, hogy egy eredeti emlékművet készítsen a kacsahajó-baleset helyszínén, Penns Landingnél. Csütörtökön délután beszélünk részletesen az elképzeléséről, és akkor egy modellt is bemutat majd. A New Yorkban élő magyar származású jogász szerint az emlékmű egy padot formáz, rajta Magyarország térképével, de Dóra és Szabolcs személyes tárgyainak mintáját is belevésik az alkotásba.

„A legfinomabb mahagónifából és vasból fog elkészülni a kézművesalkotás, mely így évszázadokon át megmarad a baleset emlékéül." Rónai azt reméli, hogy még a július 7-i évforduló előtt elkészülhet a philadelphiai emlékhely. Közben a mosonmagyaróvári megemlékezés is szóba került. Erről az ügyvéd Nagy Istvánnal, a város polgármesterével egyeztetett. Amint azt korábban írtuk, itthon az emlékjelet a Kossuth-gimnáziumban (ahol mindkét diák tanult) állítanák fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átvonult a vihar Máriakálnok felett - fotó

Máriakálnokon vihar vonult át szerda délután: dörgött az ég és villámlott is - írta Tudósítónk. Tovább olvasom