Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 8°C Még több cikk.

Vonzó lehetőségek a hulladékgazdálkodásban

Kiemelt ösztöndíj és külföldi gyakorlati lehetőség kecsegteti azokat a hallgatókat, akik a környezetgazdálkodási agrármérnöki szak hulladékgazdálkodási szakirányát választják a mosonmagyaróvári egyetemi karon.

Évek óta szoros kapcsolatot ápol a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara a helyi és környékbeli vállalkozásokkal. Az együttműködések eredményeként a mosonmagyaróvári gazdászhallgatók színvonalas körülmények közt, mindig a legmodernebb technológiák megismerésével, használatával tölthetik gyakorlati idejüket. A megfelelő feltételek megteremtése mellett az intézmény ösztöndíjak biztosításával próbálja az egyes szakokat még vonzóbbá tenni leendő hallgatói számára. Ennek részeként kötött a mosonmagyaróvári kar a közelmúltban megállapodási szerződést a Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft.-vel is.


A gazdászhallgatók segítése érdekében a társaság ˝Rekultív-ösztöndíjat˝ is alapított. A cég évi ezer eurót ajánlott fel erre a célra, amit a tulajdonos, Martin Zuser további 2 ezerrel toldott meg. Ebből az agrárhulladék-gazdálkodási szakterületen eredményes munkát végző nappali tagozatos hallgatók részesülhetnek.

A megállapodás keretében a Rekultív kft. emellett külföldi hulladékgazdálkodási gyakorlatot is biztosít a leendő gazdászok részére. A társaság ausztriai anyacégének központi telephelyén, a Graz melletti Peggauban tölthetnek el a hulladékgazdálkodási szakirányt választó hallgatók több hetet. Ezalatt nem csupán nyelvet tanulhatnak, hanem a legmodernebb technológiákkal és eszközökkel is megismerkedhetnek.

A környezetgazdálkodási agrármérnöki szak – ezen belül is a hulladékgazdálkodási szakirány – a jelentkezők körében évről évre egyre népszerűbb a mosonmagyaróvári karon. Ez nem is csoda, hiszen ezen a területen keresettek a jó szakemberek. Az új ösztöndíjnak és a külföldi gyakorlati lehetőségeknek köszönhetően pedig a jövőben vélhetően még népszerűbb lesz ez a szak.

Olvasóink írták

 • 3. surda69 2010. január 26. 19:40
  „invektus
  aki ma is kukázik azokat most is leézik akik az érdemi munkát csinálják akik szedik a szmetet azok ma sincsenek tul fizetve
  akiket itt látsz azoknak nagyon kevés kőzűk van a hulladék szedéshez
  persze ez igy csak egy kisalfőld hir semmit mondo
  na meg persze ezeknek ősztőndij
  melosoknak meg még rendes bér se jár”
 • 2. Jocc55 2010. január 25. 16:59
  „Ezt is jó kezdeményezésnek tartom :)”
 • 1. invektus 2010. január 25. 13:07
  „réges rég aki kukázott
  lenézték
  MOST?!!!?l!!
  felnéznek rá :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új könyv: a város fotókon

˝Mosonmagyaróvár képekben˝ címmel jelent meg a Lajta-parti várost bemutató kötet, melyet Szabó… Tovább olvasom