Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Vonaton és közúton is próbálkozott a 12 külföldi

Hegyeshalomban és Sopronban is hiába próbálkoztak a határátlépéssel.
A mosonmagyaróvári határrendészek az osztrák rendőrökkel tartottak közös ellenőrzést 2013. február 15-én, az M1 autópályán, Hegyeshalom térségében.

A 172 kilométerszelvénynél egy magyar rendszámú Opel Zafira személygépkocsit vonták ellenőrzés alá. A jármű pakisztáni utasai csupán Magyarország által kiállított humanitárius tartózkodási engedéllyel tudták igazolni magukat. Úti célként Bécs városát jelölték meg.

A négy férfi a Debreceni Befogadó Állomásról szökött meg. Ellenük tiltott határátlépés kísérlete miatt indult szabálysértési eljárás.
Pár óra elteltével, a RailJet nemzetközi gyorsvonatról szállítottak le a Készenléti Rendőrség járőrei két moldáv férfit. Semmilyen úti okmány nem volt náluk.

Egyikükkel szemben egy európai ország által kiadott beutazási és tartózkodási tilalom volt életben. Tiltott határátlépés kísérlete miatt indult velük szemben szabálysértési eljárás.

Sopronban is humanitárius engedéllyel rendelkező külföldieket vontak ellenőrzés alá a járőrök a tegnapi napon, dél körül. A négy pakisztáni férfi illegálisan, vonattal akart Ausztriába utazni. A Soproni Rendőrkapitányságra történő előállításukat követően, a Debreceni Befogadó Állomásra lettek visszairányítva.

24 órával korábban a soproni járőrök két, a GYSEV pályaudvar egyik szerelvényében megbújó iráni férfit ellenőriztek. A vasúttársaság munkatársai értesítették a rendőröket az elrejtőzött testvérpárról.

A két férfinél nem voltak okiratok. A vizsgálat megállapította, hogy a szerelvényre Görögországban jutottak fel és Németországban élő szüleikhez akartak vonattal eljutni. A fémszállító vagon ponyvájának felhasítását követően bújtak meg a raktérben. Mikor a pályaudvaron megtalálták őket, rosszullétre panaszkodtak, Elmondásuk szerint már öt napja nem ettek és folyadék bevitelük is nagyon csekély volt.

A menekültstátuszt igényelő külföldiekkel szemben a Soproni Rendőrkapitányság idegenrendészeti eljárás megindítását kezdeményezte és tiltott határátlépés kísérlete miatt indított szabálysértési eljárást.

Olvasóink írták

 • 4. krisz76 2013. február 17. 07:46
  „Milyen eljárás indul ellenük? Egyik kameruni azt hazudta, hogy a rendörök megverték Nyírbátorban való szál lításkor.(2012.08.16) Ha jól emlékszem 2012.12.11-én volt a rendörök kihallgatása közben a fickó már rég elhagyta az országot. Irja az újság, hogy közokirathamisitás miatt indul ellenük eljárás szinte hányni tudnék mikor ezt hallom. Értelmetlenek tartom az egészet. Nyugodtan lehetne őket dolgoztatni, akkor nem fordulnának be és nem fenyegetőznének éjségsztrájkkal és öngyilkosággal és esetleg nem vernék szét a fogdát.”
 • 3. Tommm 2013. február 17. 07:35
  „Én meg azt nem értem sosem miért kell a tőlünk kifelé igyekvőket elfogni? Az nem az osztrák szervek dolga volna, hogy ne menjen be hozzájuk minden féle-fajta nép??? Mi védjük csak a déli határokat, hogy onnan ne tudjanak beszökni, na de kifelé???? Aztán még mi is tartsuk el őket....”
 • 2. Tonxy 2013. február 16. 20:44
  „sosem értem ezeket miért vonattal miért autóval. Sétáljanak ki a páneurópai piknikhez majd szépen átsétálnak mint turisták, vagy zsiránál mint aki fürödni indul.”
 • 1. Contar 2013. február 16. 12:27
  „Mi a francért kell nekünk ezeket eltartani?
  Aki illegálisan jutott be hozzánk is, azt vissza kell dobni oda, ahonnan jött! Aki pedig menekültstátuszt igényelt nálunk, de közben meg tovább akart jutni illegálisan, annak leállítani a kérvényét és szintén vissza ahonnan jött!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszökött bull terrier támadt kutyára és gazdára

Az esetet követő nyolc nap után tett feljelentés a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon egy rajkai… Tovább olvasom