Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

˝Voluta-sziget˝ őshonos fákkal

Több mint nyolcvanan szálltak hajóra szombaton a „Vízen a város" nevet viselő rendezvényen Rajkától Mosonmagyaróvárig.
– Szezonnyitó rendezvényünkhöz, melynek célja a vízi sportok népszerűsítése, a helyiek mellett győriek és budapestiek is csatlakoztak. Bízunk benne, évről évre egyre többen leszünk – hangsúlyozta érdeklődésünkre Taródy Zsolt, a „Vízen a város" nevet viselő program egyik szervezője. Mint megtudtuk, a sárkányhajókkal, kajak-kenukkal érkező csapat pihenőt tartott a Macskaszigeten.

– A Macskaszigeten alakítjuk ki a leendő „Voluta-szigetet", melyet bekapcsolnánk a vízisport-életbe. Az itt tervezett ökoparkban több mint ötvenezer őshonos szigetközi fafajtát ültetünk el, köztük fekete nyárt, tölgyet és kőrist. Ehhez segítőket várunk – hívta fel a figyelmet a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület elnökségi tagja, akitől azt is megtudtuk, hogy a szombati regattát a Vogel-Noot gyakorlott csapata nyerte.

Vízen a város: Több mint 80-an szálltak hajóra hétvégén. A regattát a Vogel-Noot gyakorlott csapata nyerte.
Vízen a város: Több mint 80-an szálltak hajóra hétvégén. A regattát a Vogel-Noot gyakorlott csapata nyerte.


Taródy Zsolt továbbá kiemelte, hogy elindult a nevezés a Voluta-fesztiválra, néhány csapat már az edzéseket is elkezdte.

Egy osztrák–magyar közös projekt révén 21 vízitúra-vezetőt is képeznek. A fejlesztés által tovább bővül az MVSE hajóparkja, fiataloknak vízi táborok szervezését is tervezik. Mosonmagyaróváron pedig a város „körbehajózhatóságának kivitelezése is hamarosan indul.

Olvasóink írták

  • 1. janesz67 2013. április 27. 01:13
    „Szép dolog a faültetés a természet megvédése.Az egyik helyen fát ültetnek a másik helyen lopják. A húsvétot megelőző másfél héten, szerintem a Wittmann parkban is ez történhetett. A WÜF emberei másfél hét alatt közel 20 fát vágtak ki a parkban. Pedig tudtommal a park védett terület. A kivágott fák 90%-a egészséges 30-40 cm- s többségében platán fa volt. Ha hivatalból vágták ki, nem tudom miért kellet falevéllel betakarni a visszamaradt csonkokat. Naponta 1-3 fát kivágva, feldarabolva villámgyorsan eltűntek a területről, a levágott ágakat gallyakat hátrahagyva.Nem beszélve az MTE pálya felújításnál, hány fa esett áldozatul a vandalizmusnak mert ez bizony az. Ha az önkormányzat így kezeli a védett területeket, akkor itt 10 év múlva nem lesz már park sem. Megszűnik az egyetlen zöld terület a városban Vagy hivatalból már mindent lehet? Oszt jöhet a beton meg a gépkocsi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőbe vetett hitüket ültették el a Föld napján

Hagyományteremtő és a jövőbe mutató szándékkal, több helyi vállalkozás összefogásával szervezett… Tovább olvasom