Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Volt munkaadóját akarta kirabolni

Egy barkácskészlettel, fényes nappal indult zsákmányszerző körútra egy betörő a minap Mosonmagyaróváron.
Kattintson a képre >> A betörő táskájában egy teljes műhely felszerelését találták meg a rendőrők.
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ügyeletére telefonáltak a minap, hogy egy közeli ház teraszán egy csuklyás férfi matat. A járőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol elfogták az éppen a lakásba behatolni készülő helybéli J. Tibort. A 22 éves fiatalember hátizsákjának átvizsgálásakor a betöréshez használatos eszközök teljes tárháza került elő.

Az elkövető láthatóan jól felkészült a „beavatkozásra", hiszen az egykilós kalapács, a véső, az üvegvágó, a csavarhúzó, a keretes fémfűrész mellé még egy gyorsvágót is bekészített három vágókoronggal. Sőt, a férfi testi épségére gondolva egy védőszemüveget is magával vitt.

A fiatalember kihallgatása során kiderült, hogy nem véletlenül jelent meg a háznál. J. Tibor korábban a házban lakó vállalkozó alkalmazottja volt. Munkája során másolatot készített a lakáskulcsról. Kiderült, hogy korábban egy alkalommal már használta is ezt a kulcsot és körülnézett a házban. Akkor látta meg a lakásban a széfet. Úgy gondolta, megfelelő „munícióval" később visszamegy és megvizsgálja belülről is. A férfi jól ismerte korábbi munkaadója napirendjét, így biztosan tudta, hogy nincs otthon senki a kora délelőtti órákban.

J. Tibor elismerte a bűncselekmény elkövetését. Azt állította, játékszenvedélye miatti adósságait akarta fedezni a megszerzett pénzből. A fiatalember ellen jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kísérlete miatt indítottak eljárást.

Fémgyűjtők, besurranók

Néhány nappal később egy mosonmagyaróvári üzem területén fogtak el a biztonsági őrök fényes nappal négy férfit, akik a kerítésen belül színesfémhulladékokat készítettek össze. A biztonsági szolgálat a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta a négy helybélit, akik ellen lopás vétségének kísérlete miatt indult eljárás.

Szintén a napokban a reggeli órákban egy mosonmagyaróvári családi házba a nyitott ajtón át jutott be egy férfi, aki az előtérben lerakott női táskát a benne lévő iratokkal és értékekkel próbálta elvinni. A háziak azonban észrevették a kéretlen látogatót. Kérdésükre a férfi kitérő választ adott. Azt állította, hogy a ház előtt álló autót rongálta meg és ezt akarta rendezni a tulajdonossal. Időközben azonban észrevették, hogy eltűnt a táska, így nyilvánvalóvá vált a látogató szándéka. A lakók a rendőrség kiérkezéséig visszatartották a férfit, aki ellen lopás vétségének kísérlete miatt indult eljárás. Az elkövető egyébként korábban már többször állt a bíróság előtt hasonló esetek elkövetése miatt. Sőt, nemrég szabadult előzetes letartóztatásából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolák a szomszéd diákjaiért

A megyei pedagógiai intézet előzetes vizsgálata szerint 5–8 Mosonmagyaróvár környéki iskola van „kritikus helyzetben”: ezekben a tanulólétszám nem éri el az államilag meghatározottat. Szeptembertől a nebulókat így a szomszédos település fogadhatja be. A nagyobb intézmények és polgármesterek lobbizása már megkezdődött a tanulók átvételéért. Tovább olvasom