Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Volt élettársát zaklatta, börtönre ítélte a bíróság

Letöltendő börtönre ítélte a bíróság azt a férfit, aki csaknem egy éven át zaklatta korábbi élettársát. A férfi mindent elkövetett, hogy a nő életét pokollá tegye, még előzetes letartóztatásának ideje alatt a börtönből is megtalálta ennek a módját.
Élettársi kapcsolatban élt egy kimlei nővel a 30 éves nemesnépi K. László. A kapcsolatuk megszakadt, ám ezt a férfi nem tudta feldolgozni, ezért 2009 júniusától a következő év áprilisáig folyamatosan zaklatta a nőt és különféle bűncselekményeket követett el sérelmére. Egyebek mellett telefonon azzal fenyegette, ha nem tölti vele az éjszakát, akkor „megerőszakolja, megöli és rágyújtja a házat". Előfordult, hogy amikor a nő Sopronban járt, a férfi követte, megfigyelte, vagy egy áruház parkolójában hirtelen beült a kocsijába és öngyilkossággal fenyegetőzött.

Rendszeresen zaklatta telefonon a nő lányát is azért, hogy megszerezze tőle az asszony telefonszámát. A lány barátját meg is ütötte. A vádlott az egyik internetes közösségi portálon saját oldalára feltöltötte egykori élettársa szexuális tartalmú fotóit, a nő beleegyezése nélkül. A bíróság szerint ez jelentősen sértette a nő érdekeit.

A férfi a legkülönfélébb módszerekkel próbálta pokollá tenni a nő életét. Így például vizet öntött az asszony autójának üzemanyagtankjába, behatolt a lakásába és elvitte volt élettársa hordozható számítógépét, hogy abból adatokhoz jusson, ezt követően pedig széttörte a laptopot. A nő házának ablakán a redőnyre lyukat fúrt, hogy megfigyelhesse. Máskor a nő lakásából készpénzt, valamint téli gumiabroncsokat, néhány hónappal később pedig fehérneműket vitt el. Előfordult olyan eset is, amikor a volt élettársa által bérelt autó egyik rendszámát vette le és törte össze.

A bíróság látva a férfi elszántságát az ellene folyó eljárás alatt, az elmúlt év áprilisában elrendelte előzetes letartóztatását. Ám ez sem tartotta vissza a vádlottat a zaklatástól. Fogva tartása idején fondorlatos módon, hozzátartozójával való telefonkapcsolatot felhasználva, megtévesztve a börtönőrt felhívta a nőt. A személyiségzavarban szenvedő férfi egyébként az eljárás alatt az ügyben eljáró nyomozót, ügyészt, két kirendelt védőt és még a bírót is megfenyegette.

A Mosonmagyaróvári Városi Bíróság az erőszakos, többszörösen visszaeső vádlottat kilenc különböző bűncselekmény – így zaklatás, különleges személyes adattal visszaélés – miatt jogerősen 1 év 8 hónap börtönre ítélte és kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből, valamint két évre eltiltotta a közügyektől.

Olvasóink írták

  • 2. CsabaKiraly 2011. március 31. 23:12
    „Ali, te hol elsz? Nalunk ilyen mar regota nincs. Az ilyen emberrel "kesztyus-kezzel" kell banni. Szerintem ez az ember mar ki van utve es a foldre zuhant. Ha meg mar lenn van nem szabad utni, rugni kell :-)”
  • 1. senkialadár 2011. március 30. 14:18
    „nem lett volna muszály a börtön... 3-4 termetesebb rendőr kivitte volna az erdősávba jól megagyalták volna gumibottal mindjárt belefért volna a bőrébe”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírások a péteri iskola megmaradásáért

Több mint négyszáz aláírást gyűjtöttek össze a mosonszentpéteri városrészbeli Klafszky… Tovább olvasom