Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Volt élettársát zaklatta, bántalmazta

Nem tudta feldolgozni, hogy korábbi élettársa elhagyta, így már másodszor ítélt el a bíróság egy mosonmagyaróvári férfit. Ezúttal erőszakos többszörös visszaesőként első fokon négy év fegyházat kapott.

Egyebek mellett aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés, könnyű testi sértés, zaklatás, rongálás és garázdaság miatt ült a vádlottak padján a 32 éves K. László a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon dr. Németh Csaba tanácsa előtt. A vád szerint a férfi és korábbi élettársa közt a kapcsolat megromlott, emiatt 2009-ben szakítottak.

Ezt a vádlott nem tudta feldolgozni, több bűncselekményt is elkövetett a nő sérelmére, amiért el is ítélték. Az akkor kapott büntetéséből két éve szabadult. A nő eközben élettársi kapcsolatba lépett egy német férfival. A vádlott múlt év áprilisában futott össze a nővel az egyik mosonmagyaróvári bevásárlóközpontban. Ekkor a férfi életveszélyesen megfenyegette korábbi párját, mondván: nem lehet másé, csak az övé.

Ezt követően szinte folyamatosan zaklatta. Bemászott házuk udvarára, telefonon hívogatta. Előfordult, hogy naponta százszor hívta a nő telefonját. Az egyik júliusi este aztán magához vett egy „viperát", egy zsebkést, kerékpárra ült és kitekert a kimlei házhoz. Miután meglátta a német rendszámú Audit a nő házának udvarán, elhatározta, hogy bántalmazni fogja a német férfit. Elbújt a tuják közé, várta a kellő pillanatot. Az udvaron aztán a rugós bottal fejen ütötte a férfit, az elesett, ám tovább ütlegelte. A nőre is rátámadt, betörte a bejárati ajtót, megütötte korábbi élettársát, majd a haját rángatta. Ezt követően az Audi összes üvegét kitörte, gumiabroncsait kiszúrta. A bántalmazás során a német férfi súlyos, míg a nő könnyű sérüléseket szenvedett.

A vád szerint a férfi azért bántalmazta a sértettet, mert nem tudta elviselni, hogy a nő elhagyta és mást választott. A szerelemféltésen túlment a tette, az volt a célja, hogy ellehetetlenítse a nő életét. Az eset óta előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a bíróság aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés, könnyű testi sértés, zaklatás, rongálás, magánlaksértés, garázdaság és becsületsértés miatt találta bűnösnek. Ezekért a férfi mint erőszakos többszörös visszaeső négy év fegyházbüntetést kapott, valamint négy évre eltiltották a közügyektől. A bíróság kizárta a vádlottat a feltételes szabadság kedvezményéből is. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott enyhítésért fellebbezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége az ingyenparkolásnak

Néhányak örömére, s sokak bánatára kedd óta fizetőparkolóként üzemel az Ad Flexum Bevásárlóközpont mélygarázsa. Kétórányi várakozás továbbra is díjtalan. Tovább olvasom