Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Volt, aki háromszor is fújt egymás után

Közel kétszáz fújásból egy alkalommal sem mutatott alkoholos befolyásoltságot a szonda a rendőrök minap tartott akciója során Mosonmagyaróváron. Minden arra járó autóst megállítottak.
Istmét szájról szájra járt az alkoholszonda a minap Mosonmagyaróváron. A rendőrök ezúttal is minden arra járó autóst megállítottak egy fújásra. Ráadásul ezúttal rövid időn belül több helyen is elővették a szondákat. A rendőrök nem kértek papírokat, csak egyetlen fújást a sofőröktől. Így az ellenőrzés nem tartott tovább néhány másodpercnél és nem alakult ki nagyobb fennakadás a forgalomban.

Az újabb szondáztatás során kiderült, most sem ült senki ittasan a volán mögé.
Az újabb szondáztatás során kiderült, most sem ült senki ittasan a volán mögé.

A demonstratív akcióval a rendőrök nem titkolt célja, hogy a sofőrökben tudatosuljon, a nap bármelyik szakában és bárhol találkozhatnak alkoholszondás ellenőrzéssel. Mindez azért vált szükségessé, mert nagymértékben nőtt a személyi sérüléssel járó balesetek száma a környéken. Sok az ittasan okozott baleset is.

Ezúttal néhány órán belül három helyszínen is tartottak egy-egy rövidebb ellenőrzést a rendőrök. Összesen százkilencvennégy sofőrrel fújatták meg a szondát és örvendetes, hogy ezúttal sem mutatott senkinél ittasságot a műszer. Az autósok többsége kedvezően fogadta az akciósorozatot, annál is inkább, mert az ellenőrzés valóban csupán néhány másodpercig tartott. Még az az autós sem bosszankodott, aki rövid időn belül mindháromszor éppen arra járt, ahol az ellenőrzés tartott, így mindannyiszor megfújta a szondát.

A rendőrség munkatársai arról tájékoztattak, hogy a romló baleseti statisztika miatt az elkövetkezendő időszakban továbbra is rendszeres lesz a demonstratív rendőri jelenlét az utak mentén.

Olvasóink írták

  • 3. Alex64 2012. július 31. 23:13
    „2. nagyjancsi 2012.07.30. 12:32 igazad van de nem ez az egyetlen ilyen egyirányú utca. Nemrég halottam valakitől, hogy ebben a városban (máshol nem tudom van-e ilyen kiegészítő tábla) azért nem vezették be ezt mert azt mondják így is veszélyesen közlekednek a kerékpárosok. Hát ez is egy magyarázat de könyörgöm ha van kiegészítő tábla akkor legalább számít rájuk az ember. Mert ugye kiegészítő tábla van a haladási irányba is, hogy kerékpárosra számíthat a sofőr. Na de mit várunk addig amíg a városon át haladva 10 szembejövő autó vezetője közül legalább 6-nak kezében telefon van”
  • 2. nagyjancsi 2012. július 30. 12:32
    „Ezúton szeretném felhívni a Mosonmagyaróvári Rendőrség figyelmét a következőkre: A mosoni egyirányú és keskeny de nagy forgalmú Vilmosrév utcában rendszeresen, tulajdonképpen állandó jelleggel közlekednek kerékpárosok szemben a forgalomban! Én magam is kerékpározok, nem a biciklisekkel van problémám. De amikor a minap késő este egy kerékpáros kis család jött velem szemben kivilágítatlanul a keskeny egyirányú utcában, nem kicsit felhúztam magam. Nincs kedvem börtönbe kerülni pár felelőtlen miatt! Az utca másik oldalán egyértelműen ott van a behajtani tilos tábla és nincs kiegészítő tábla a biciklis kivételre vonatkozóan! Valamit tegyenek már.”
  • 1. Alex64 2012. július 23. 09:08
    „Esetleg hétvégén esténként bulizó helyek környékén is várható ennyire kitartó ellenőrzés? A lakóövezetek gyorshajtói mikor fogják rendszeresen ellenőrizni? Vagy az nem baleseti forrás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így parkoltok ti Mosonmagyaróváron - fotók

"Mosonmagyaróváron így parkolnak. Az út másik oldalán üres és szabályos parkolási lehetőség volt." -… Tovább olvasom