Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Vízifesztivál Dunakilitin

Harmadik alkalommal rendezett vízifesztivált a Felső-szigetközi Szabadidő- és Vízisport Egyesület a hét végén Dunakilitin. A programsorozat ezúttal már nemzetközivé bővül, a tíz versengő csapat közül hárman Szlovákiából érkeztek.
Irányítani az irányíthatatlant: A versenyzők nem mindig úszták meg szárazon az embert próbáló, mókás feladatokat.
A szeles és esetenként esős időjárás ellenére közel kétezren látogattak ki a hét végén a dunakiliti duzzasztómű tőszomszédságában lévő kempingben megrendezett nemzetközi vízifesztiválra.
A Felső-szigetközi Szabadidő- és Vízisport Egyesület három évvel ezelőtt azzal a céllal hívta életre ezt a rendezvényt, hogy a szigetközi településeken élő, vizet szerető embereket összefogja, illetve a tájegységet szélesebb körben ismertté tegye. A programsorozat idén nemzetközivé vált és társszervezőként a szlovákiai Kormorán Egyesület – valamint a Győri Búvár SE – is részt vett a megvalósításban.

A három napon át tartó rendezvény pénteken este tűzcsiholó versennyel indult. A részt vevő csapatok tagjai rendkívül találékonynak bizonyultak, hiszen a hagyományos tűzcsiholáson kívül volt, aki egy finn pattintókészülékkel, illetve gyorsvágó segítségével lobbantotta lángra a tűzifát. Füstöt mind a tíz csapatnak sikerült előidéznie, ám a tűzgyújtás csak hatuknak sikerült. A különböző eszközök segítségével keletkezett lángokon aztán főzniük is kellett a csapatoknak, melyet szintén értékelt a zsűri.

A másnapi programok már tényleg ügyességet, bátorságot és taktikát követeltek a versenyzőktől. A nyolc plusz egy fős csapatok elsőként a szárazföldön mérkőztek egymással grundfoci, strandröplabda, golf, pétanque, illetve falmászás versenyszámokban, a tartalék csapattagokra pedig egy fárasztó és rendkívüli koncentrációt igénylő sörivó verseny várt.

A nap második felében vízre szálltak a csapatok egy-egy kenuban. A különböző versenyszámok a szervezők fantáziájáról tanúskodtak, hiszen mindent megtettek annak érdekében, hogy a csónakok ne arra menjenek, amerre a benne ülők akarják. A csapatoknak meg kellett mérkőzniük tolatva is. A versenyszámok közt sem hagyták pihenni a játékosokat, üvegkereséssel, söröshordómentéssel vagy ólajtón való evezéssel próbálták lefoglalni őket.
A programsorozat utolsó napján egy már hagyománnyá vált közös nagy evezés várta a résztvevőket a denkpáli hallépcsőig harmonikaszóval és sörcsapolóval.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajta vannak a listán

A kisbodaki postán néhány éven belül véglegesen lehúzhatják a rácsot. A polgármester szerint viszont… Tovább olvasom