Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Vízi turisztikai központ lenne

Mosonmagyaróvár - A hagyományos, nagy sikerű Voluta-bál és -fesztivál mellett nyári táborokat szerveznének, tervezik egy kemping létrehozását az Itató szabad strandon a csónakház mellett. Az iskolákkal, városlakókkal is megismertetnék a vízi sportokban rejlő lehetőségeket.
A vízi turizmus Mosonmagyar-óvár egyik kitörési pontja lehet. Talán a város egyik legsikeresebb fesztiváljának, a Voluta Nemzetközi Vízikarneválnak a látogatottsága erre az egyik kiváló bizonyíték.

– Nemcsak a turistákat, a városlakókat is be szeretnénk vonni a vízi sportok nyújtotta örömökbe. Az Itató szabad strandon található csónakházunk körül egy kempinget tervezünk kialakítani, ebben az önkormányzat is támogat – magyarázza Nagy Gábor, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület elnökségi tagja. A hárommillió forintos beruházás során öltözőket, vizesblokkokat alakítanának ki egy büfével, a mostani klubhelyiséget és a csónakházat egy folyosóval kötnék össze, a területrendezést követően sátorozásra is lehetőség nyílna. Alkalmaznának egy főállású edzőt és egy gondnokot.

Nagy Gábor kifejtette továbbá: az áprilisi Voluta-bálra már az összes jegy elkelt. A bevételt részben a fesztiválra fordítják, részben a csónakház eszközfejlesztésére, az egyesület sportolóinak versenyeztetésére szánják. A sportegyesület nyitva áll a város iskolái előtt is.

A Voluta-bál bevételéből az egyesület az eszközfejlesztésre, sportolói versenyeztetésére fordít.
A Voluta-bál bevételéből az egyesület az eszközfejlesztésre, sportolói versenyeztetésére fordít.

– Mozgássérült, fogyatékossággal élő gyerekeknek is bemutatnánk a lehetőségeket, de várjuk az általános és középiskolás érdeklődőket is. A vízi sportok közül az angol evezés a legsikeresebb, de egyre nagyobb az érdeklődés a kajak-kenuzás, sárkányhajózás iránt. Utóbbit főleg a csapatépítés szempontjából céges vagy baráti társaságoknak ajánljuk. Itt meg kell jegyeznem, hogy a Magyar Kajak-kenu Szövetség március 11-én bevette soraiba szervezetünket, így áprilistól hivatalosan kenus képzést is indítunk – szögezte le az egyesület edzője.

Megtudtuk továbbá: az osztrák–magyar összefogásban tervezett vízi turisztikai központ létrehozására március 24-én adják le a pályázatot, melynek eredménye az év végére várható. Mint már arról korábban írtunk, a Mosoni-Duna mellé az egyesület egy nemzetközi vízi turisztikai központot álmodott meg egy kétszintes, 320 négyzetméteres épülettel, a beruházás összértéke egymillió euró.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs kibúvó, alig akad a parkolóban bliccelő

Mosonmagyaróvár - Közel kilencven százalékkal esett vissza a bliccelők száma a mosonmagyaróvári… Tovább olvasom