Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Vízi fesztivál Csallóközben is

Csölösztő - Szigetközi mintára uniós pénzből idén Csallóközben is vízi fesztivált rendeznek. A schengeni csatlakozás után jövő évtől várják az „áttörést” a közös programok szervezésében.
A szlovákiai Fórum Régiófejlesztési Központ és a somorjai kajak-kenu klub tagjai már évek óta aktív résztvevői és társszervezői a szigetközi vízi fesztiváloknak, kenumaratonoknak. Idén uniós, interreges forrást szereztek a Duna bal partján is: ebből rendezik meg az első Csallóközi Vízifesztivált. A csölösztői Kormorán park taván augusztus 3-án és 4-én szlovák, magyar, osztrák és holland csapatok szárazföldi és vízi ügyességi számokban mérik össze tudásukat. A szigetközi és a csallóközi vízi turizmussal foglalkozó társulások között egyébként régóta szoros a kapcsolat: szeptemberben majd nemzetközi kenumaratont és szigetközi tájevező versenyt is közösen szerveznek. Az igazi áttörést azonban a jövő évtől várják, amikor is a határok megszűnése után a vízi turisták szabadon mozoghatnak a Duna mindkét oldali mellékágrendszerében. Ennek okán a turisztikai szakemberek már most dolgoznak egy új információs rendszer kiépítésén is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionokon érkezik a Forma–1

Hegyeshalom - Bár a Forma–1 Magyar Nagydíjig még másfél hét hátravan, a csapatok szállító kamionjai szerda óta sorra érkeznek a Hungaroringre. Az elegáns szállító járművek ezúttal is szinte kivétel nélkül Hegyeshalomnál lépik át a határt. Az idei év az utolsó, amikor a csillogó-villogó luxuskamionoknak még meg kell állniuk a határátkelőn. Tovább olvasom