Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

˝Vizes˝ az idei büdzsé

Mecséren kezd rendeződni a helyzet a tavalyi évszázad árvize után. Tervezni csak óvatosan mernek, ám így is több újítás lesz ebben az évben.

Összeállt az évi költségvetés Mecséren. Csaplár Zoltán polgármester elmondása szerint a költségvetés egyik fő alappillére az árvíz utókezelése.

Hozzátette, hogy 110 millió forintra becsülték fel az önkormányzat tulajdonában lévő utak kárát, ám ennek csak a felét kapták meg. Az útburkolatokat csak az új töltés megépülte után kezdhetik el javítani, mivel a vízműveket is meg kell bontaniuk. A magántulajdonban keletkezett károk költsége közel 20 millió forint. Ezt az állam rendezi az önkormányzatokon keresztül. „Tervezni csak óvatosan tudunk, mély nyomot hagyott lelkileg a falubeliekben az árvíz" – mondta a polgármester.

A futó pályázatok befejezése tartozik a legfőbb célok közé: a sportöltöző és a játszótér megépítése. Ehhez 15 millió forintot nyertek. A temetőben a sétautak, a kerítés, a világítás létrejöttéhez is további 15 millió forintot kaptak még tavaly.

Május végére könyv készül Mecsér történetéről Szent István korától napjainkig, s mint kiderült, az évszázad árvizére is kellő figyelmet szentelnek. 6 millió forint a költsége, amelyhez nyertek támogatást.

Nemrég fejezték be az önkormányzat épületének felújítását. Ez azért nagy szó, mivel legutóbb 50 éve renoválták az ingatlant. Lecserélték a tetőt, akadálymentesítettek, szigeteltek. A templom külső felújítása is folyamatban van, ám azt is kevesebb pénzből kell megvalósítaniuk, mint ahogyan tervezték.

Az idei költségvetésben a faluházbelső s kerítésének rendbetétele is helyet kapott. A falu még szeretne korszerű irodai eszközöket és szerszámokat vásárolni a zöldterületek gondozására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Mosonmagyaróváron

Általános ápolót, asszisztenst, eladó-pénztárost, értékesítési asszisztenst, gépészmérnököt,… Tovább olvasom