Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Visszaszorított tiltott kéjelgés

A kilencvenes évek derekától sokak szemét, jóérzését bántották a testüket áruló prostituáltak. Mára a Szent István király útjának járdáiról eltűntek az „integetők”.
Bár manapság ritkán látunk prostituáltat Mosonban, azért néhány még most is fejtörést okozott a rendőröknek. Hogy hogyan szorították ki többségüket a Lajta partjáról, ezt a folyamatot idézte fel lapunknak Horváth Csaba alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője.

Heves megyei futtatók

– A prostituáltak 1995-ben jelentek meg a városban. Két évvel később már nagyon erős és szervezett hálózat alakult itt ki, főképp a Heves megyéből érkezett futtatóknak köszönhetően. A mosoni részen, a templom és a város határán lévő benzinkút mellett árulták testüket az örömlányok. A kéjlopások száma 1998-tól jelentősen megszaporodott. Ekkor – persze nem egy időben – nyolcvanöt prostituált űzte az ősi szakmát Mosonmagyaróváron. Mindenképpen lépnünk kellett.

Az összefogás is segített

– Az érintett területen rendőrlakást alakítottunk ki, valamint rendőrállomást létesítettünk – folytatta Horváth Csaba. – Embereinket főleg erre a részre összpontosítottuk. Nagy segítségünkre volt a jogszabályváltozás is, ami szerint, ha a tiltott üzleti kéjelgést tetten érjük, akkor az illetőt őrizetbe vehetjük. Ezután bíróság elé állítjuk, s akár hatvannapi elzárásra is lehet ítélni. Ennek nagy visszatartó ereje volt. A helyiek segítségére is szükségünk volt, nekik sokat köszönhetünk. Az itteni romákkal is felvettük a kapcsolatot, s ha egy prostituált dolgozni érkezik Mosonmagyaróvárra, akkor ők értesítenek bennünket. Az intézkedésekkel és összefogással sikerült jelentősen visszaszorítani az üzletszerű kéjelgést a városban. Szerencsére a Heves megyei futtatók eltűntek vagy börtönben csücsülnek. Az erőteljes rendőri intézkedésnek köszönhetően sok prostituált is a büntetését tölti.

Ebben az évben hét eset

– Persze teljesen azért nem tudtuk felszámolni az „ipart". Idén eddig hétszer állítottunk elő prostituáltat, hat alkalommal őrizetbe is vettük őket. Sajnos a hétvégén is történt egy kéjlopás. Két örömlány egy külföldi állampolgárt csalt be a Buda utca egyik lakásába, majd fürdeni küldték a férfit. Eközben ellopták hétszáz euróját. A károsult bejelentést tett nálunk, s fényképről egyértelműen azonosította az elkövetőket. A két hölgyet jelenleg keressük, adataikat ismerjük. Az előző eset ellenére elmondható: jelentősen csökkent a prostituáltak száma. A hasonló jelenségeket szeretnénk csírájukban elfojtani, s a mostani állapotot legalább szinten tartani – mondta a kapitányságvezető.

Korábban:

Legálisak lesznek a bordélyházak? (2002-06-12) >>
Gyermekprostituáltak Bécsben (2002-06-28) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az árvíz rámutatott a hiányosságokra

Minden idők legnagyobb árvize alaposan próbára tette néhány szigetközi település tűrőképességét. A… Tovább olvasom