Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Visszalép Szabó Miklós

Szabó Miklós, a megyei 4. számú választókerület MDF-es jelöltje a választás második fordulójában visszalép a fideszes jelölt javára.
Szabó Miklós, a megyei 4. számú választókerület magyar demokrata fórumos képviselőjelöltje a választás második fordulójában visszalép a fideszes jelölt javára. Ezt szerdán Mosonmagyaróváron tartott sajtótájékoztatóján jelentette be a párt.

Sólyom Tibor, az MDF mosonmagyaróvári csoportjának elnöke a szerdai sajtótájékoztatón nagy sikerként értékelte a párt országos öt százalék feletti eredményét, amivel saját erejükből kerülhettek be a parlamentbe. Elmondta: ezek után azonban a „hogyan tovább?" kérdése zavart okozott a párton belül. Ebből a helyzetből az elnök szerint a választást követően leszűrik majd a tanulságokat.

A képviselőjelöltjükre leadott voksok alaposan meghaladták a párt helyi listás eredményét is, hiszen a megyei 4. számú választókerületben 8,64 százalékot szerzett Szabó Miklós, a városi szavazókörökben pedig tízszázalékos eredményt ért el. Sólyom Tibor, az MDF mosonmagyaróvári csoportjának elnöke elmondta: az első forduló eredményeit értékelve és a város hosszú távú érdekeit figyelembe véve döntött az MDF a továbbiakról.

Szabó Miklós bejelentette: a kormányváltás érdekében a második fordulóra visszalép Pap János, a Fidesz képviselőjelöltje javára. Kéri egyúttal az első fordulóban rá szavazókat, hogy támogassák a fideszes jelöltet.

Ma döntenek

A megyében állva maradt további két, MDF-színekben induló képviselőjelöltről továbbra sem lehet tudni, indulnak-e a második fordulóban vagy visszalépnek. A 2-es körzet jelöltje, Szabó János a Kisalföld érdeklődésére elmondta, ma még tárgyal a Fidesz jelöltjével, Szakács Imrével. A 3-as körzet képviselőjelöltje, az MDF országos alelnöke, Szabó József ugyancsak mára ígéri döntésének bejelentését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobb nyarat várnak, mint a tavalyi

A szigetközi turistavárók az elmúlt évi hűvös, esős nyár után idén jobb szezonban reménykednek. Tovább olvasom