Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 13°C | 27°C Még több cikk.

Visszajáró: eurógondok

Devizaszámlájának megszüntetésével járó kálváriája kapcsán kereste fel szerkesztőségünket a hegyeshalmi Kovács Géza, aki azt tapasztalta, hogy a magyar pénzintézeteket felkészületlenül érte az új pénznem, az euró bevezetése.
Kovács Géza elmondta: devizaszámláját szerette volna megszüntetni a helyi pénzintézetben, ám ehhez négyeurós számlatartozását előbb ki kellett egyenlítenie. Ezt a befizetést egy tízes bankóval kísérelte meg, ám a takarékszövetkezet ügyintézője nem fogadott el ekkora címletet az új európai pénzből, mondván, nem tud visszaadni. A panaszos ekkor hazasietett apróért, majd a négy euróval ismét megpróbálta rendezni a tartozást. Az ügyintéző azonban az aprót csak harmincszázalékos kezelési költség felszámítása mellett fogadta volna el. Végül forinttal próbált fizetni, de az ügyintéző ezt sem fogadta el. A számlatulajdonos ezután fordult lapunkhoz – és a fogyasztóvédelmi felügyelőséghez is – az igazát keresve.
Nusser Györgyné, a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet ügyvezetője írásban tájékoztatta lapunkat az üggyel kapcsolatban. Levelében leírta: „ Az ügyfél január elején jelentkezett a devizaszámla-megszüntetési igényével. A visszajáró összeg forintban történő kifizetését a panaszos visszautasította. A pénzintézet euró fémpénz visszaadását nem kezdeményezte, mivel ez harminc százalék jutalék felszámítása mellett lehetséges csak. Az ügyfél távozott és egyik megoldást sem fogadta el. Az ügyet kivizsgálta a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség is és a pénzintézetre nem tett elmarasztaló megállapítást. Az ügyfél egyébként azóta forint befizetésével megszüntette a számláját. ”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom