Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Visszafogott érdeklődés a gazdasági fórumon

Mosonmagyaróvár - Meglehetősen visszafogott érdeklődés övezte az önkormányzat által a minap szervezett gazdasági fórumot. Az érintettek az időszerű várospolitikai, városüzemeltetési kérdéseket vitatták meg.

A fórumon Szabó Miklós polgármester elmondta: a különböző takarékossági intézkedések eredményeként mára sikerült megtörniük a város eladósodásának ütemét. A költségvetési bevételek növelésében nem sikerült előrelépni, a gazdasági válság nagyban hátráltatja új cégek letelepedését a Mowinparkban. Az elmúlt időszakbeli fejlesztések közül a polgármester kiemelte: összesen 1100 panellakást korszerűsítettek, lakossági hozzájárulással tavaly nyolc lakóutcát aszfaltoztak le, az idei programban pedig kilenc utca szerepel. Az önkormányzat elsősorban olyan fejlesztéseket indított el, amihez kis önrész biztosításával pályázati forrást kaptak. Így készült el a mosoni bölcsőde és a Mowinpark, folyamatban van a mosoni belváros rehabilitációja, a Futura épületének hasznosítása, valamint a szennyvíztisztító korszerűsítése is.

A fórum egyik résztvevője az Itató szabad strand és környezetének fejlesztési elképzeléseit tudakolta. Kosár Tibor, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezetője elmondta: ebben az évben is a város egyetlen szabad strandjaként működik majd a terület. Idén 5 millió forintos keret áll rendelkezésre a strand rendbetételére, ebből új zuhanyzókat, öltözőket építenek, bekerítik a strandot és a sportpályát, valamint ősszel tereprendezést végeznek. Emellett 3,9 millió forintból játszóteret is építenek az itatónál.

Olvasóink írták

  • 1. renato90 2009. május 24. 15:46
    „Talán meg kellett volna hirdetni és akkor nagyobb lett volna az érdeklődés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben a csoportos rablók

Mosonmagyaróvár - Csoportosan elkövetett rablással gyanúsítja a rendőrség azt a három nőt, akik… Tovább olvasom