Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Visszaadni tizenkétmilliót

Lébényben felújították a sportcsarnok tetejét és elkezdődhet a lelátók építése. Idén terveznek még járda- és kerékpárút-építést és a műemlék templom környéke is tovább szépül. Ezen túl bővülhet az ipari park is.
Lébény idei költségvetésén nagyon érződik, hogy a községnek vissza kell fizetnie a 2002-es év keretszámai után 2003-ra megnyert, „bérhiki"-ként kapott közel 12 millió forintot. Ráadásul minderre a költségvetés elfogadása után derült fény: az elszámolások készítésekor szembesültek azzal, hogy megemelkedett iparűzési adójuk okán nem jogosultak a pénzre.

Szertár a lelátó alatt

A kisebb projektek közül Lébény polgármestere, Csaplár Zoltán elsőként a sportöltöző felújítását említette, amire idén közel 700 ezer forintot költöttek. Továbbá felújították a nagyiskolánál található szolgálati lakást és lecserélik a tűzoltószertár tetejét. Az önkormányzat saját karbantartó csoportja közreműködésével az utakon elkészültek a tervezett kátyúzások, kavicsolások és padkanyesések. A sportcsarnok felújítását célzó 65 milliós összköltségvetésű, többlépcsős beruházás keretében idén új tetőt raktak 6 és fél millió forintból és egy pályázatnak köszönhetően megkezdődhet a 162 ülőhelyet tartalmazó lelátó építése. A lelátó alatt szertár kap helyet.

Csapadékvíz-hálózat

Az óvodák melegítőkonyháit átalakítják, a helyiségek mikrohullámú sütőt kaptak. Az egészségügyi kombinátban 2 bejárati ajtót cserének és a védőnői szolgálat rendelőjét is felújítják. Az önkormányzati intézményekben elvégzik a szükséges karbantartásokat, festéseket és különös gonddal vizsgálják át az épületek tetőszerkezetét, elektromos hálózatát és fűtési rendszerét. Folyamatban van egy markológép vásárlása és a belterületi csapadékvíz-hálózat tervének elkészítése.
Az önkormányzat adott be pályázatot járda- és kerékpárút-építésre, útfejlesztésre. Nyertek a műemlék templom környékének kőburkolattal való ellátására.

Kotrásra vár a Rabi-tó

Lébény kedvelt fürdő- és horgászhelye a Rabi-tó. Az önkormányzat a Szigetközi Horgászegyesülettel és a vízüggyel karöltve adott volna be pályázatot a tó kotrására, iszapolására, de a szakhatóságok beleegyezése nélkül nem tehette meg. Lébényben bővül az ipari park, egy osztrák cég telepedne ide. A napokban várható még szúnyogirtás is.
A községben továbbra is élénk a közösségi élet. A 11 civil szervezet aktív közreműködője a mindennapoknak. A kórus nemrégiben Pécs környékén vendégszerepelt; jelentős felvilágosító-, megelőzőmunkát végez az egészségügyi szolgálat az allergiás megbetegedések terén és nagy sikerrel hirdették meg a gyermektáborokat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszázmillió forintból rekreálnak

A Dunakilitin készülő wellness rekreációs szálloda munkálatai gőzerővel folynak, hisz a tervek… Tovább olvasom