Kisalföld logö

2017. 04. 26. szerda - Ervin 12°C | 21°C Még több cikk.

Visszaadnák a mester cím rangját

A szakmák, a szakmunkásképzés népszerűsítése érdekében indított bemutatót és előadás-sorozatot a megyei ipari és kereskedelmi kamara kézműipari tagozatának építőipari szakosztálya.
A fiataloknak és iparosoknak egyaránt szóló szakmai program első összejövetelét a minap tartották Mosonmagyaróváron Czakó Csaba, az építőipari tagozat térségi vezetője irányításával. A program keretében új anyagok és eljárások alkalmazása mellett a régi technológiákat is bemutatták a résztvevőknek.

A program egyik fő célja a szakmunkásképzés népszerűsítése. Tóth Béla, a kamara építőipari szakosztálya elnöke lapunknak elmondta: az utóbbi időben sajnos egyre kevesebb iparos vesz részt az utánpótlás képzésében, kevesen fogadnak szakmunkástanulókat. Pedig nagy szükség lenne jó szakemberekre ezen a téren. Így az előadások, bemutatók során ehhez is próbálnak kedvet csinálni az iparosoknak.

A programsorozat első összejövetelén Szabó Béla és Czakó Csaba irányításával népszerűsítették az építőipari szakmákat.
A programsorozat első összejövetelén Szabó Béla és Czakó Csaba irányításával népszerűsítették az építőipari szakmákat.


Hasonló a helyzet a mesterképzésben is. Az iparosok közül egyre kevesebben jelentkeznek erre. Régebben nagyobb volt az érdeklődés a mester cím iránt, ám úgy tűnik, hogy tőlünk nyugatabbra még mindig van rangja ennek. Az utóbbi időben több olyan iparos is jelentkezett mesterképzésre, aki Ausztriában dolgozik. A mesteri cím iránti csekély érdeklődés annak is betudható, hogy korábban nagyon központosított volt a képzés, többeket az ezzel járó sok utazás és idő tartott vissza. Éppen emiatt a kamara a közeljövőben szeretné a kisebb térségekre is kiterjeszteni a mesterképzést.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Társtanszéket hoztak létre

Hulladékgazdálkodási és hasznosítási tanszék létrehozásáról írt alá megállapodást a Büchl Hungária… Tovább olvasom