Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Virilisták: befizettek majdnem ötszázmilliót

Mosonmagyaróvár 20 legnagyobb adózója 465,7 millió forintot fizetett be az önkormányzat kasszájába, ami az összbevétel 50,7 százalékát tette ki.
dr. Unger András vette át az oklevelet.
Az előző évek hagyományaihoz híven a kereskedelmi és iparkamara mosonmagyaróvári irodája és a város önkormányzata ünnepség keretében köszöntötte és díszoklevéllel jutalmazta a település húsz legtöbb adót fizető vállalkozását.
Az összejövetelen Stipkovits Pál polgármester elmondta: tavaly összesen 1 milliárd 162 millió forint adóbevételre tett szert az önkormányzat, ami 100 millióval kevesebb a tervezettnél. Ennek oka abban keresendő, hogy a legnagyobb adófizetők teljes egészében nem tudták realizálni terveiket, kevesebb exportbevételre tettek szert. Az adóbevétel több a tavalyelőttinél: 1 milliárd 98 milliót tervezett és végül 1 milliárd 67 millió forintot realizálhatott az önkormányzat. Az összes adóbevételből 465,7 millió forintot tesz ki a 20 legnagyobb adózó által befizetett összeg, ami majdnem 30 millióval haladja meg az előző évit.
A város működése szempontjából ez az összeg jelentős segítségnek számít. Az adófizetők a városfejlesztési célok megvalósításához járulnak hozzá forintjaikkal. A polgármester elmondta még, az adóbevétellel a város a megyei rangsorban 6. helyen áll az adóerő-számítás tekintetében, valamint utalt arra is, hogy fontolgatják az iparűzési adó mértékének emelését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos beruházás a határon

Nagyszabású beruházás kezdődhet hamarosan a rajkai határátkelőtől néhány kilométerre fekvő Rusovcén… Tovább olvasom