Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Virágos Magyarországért - Darnózseli a megyei különdíjas

28 Győr-Moson-Sopron megyei település nevezett az idei kiírásra, elismerést kapott Kunsziget és Lövő önkormányzata, valamint Sopron főkertésze és egy mosonmagyaróvári óvoda is.
A „Virágos Magyarországért" Környezetszépítő Verseny országos díjkiosztó ünnepségének 2010-ben Balatonfüred adott otthont. Az október 15-én tartott rendezvényre háromszázötvenegy önkormányzat képviselője kapott meghívást. Az országos megmérettetésen az első helyezést város kategóriában Balatonfüred, falu kategóriában Paloznak nyerte el, ami egyben feljogosítja a két települést, hogy képviselje Magyarországot a 2011. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe).

Az idén immár 20. alkalommal kapcsolódtunk be az Európai Virágos Városok és Falvak versenyébe. A hazai verseny két tavalyi győztese nagyon jól szerepelt a nemzetközi megmérettetésben, Sopron ezüst, Lipót aranyat szerzett.

Győr-Moson-Sopron megyéből a 2010. évi versenyre 28 önkormányzat nevezett be. Az országos díjkiosztó ünnepségen, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságától Kunsziget polgármestere vehetett át elismerést. A díjátadón az ünnepség díszvendége Lévai Anikó adta át a miniszterelnök díjait, Hajdúszoboszlónak és Lövőnek.

Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata a hagyományoknak megfelelően idén is különdíjat ajánlott fel, amely díjat ebben az évben Darnózseli település kapta.

A Belügyminisztérium személyi elismerését Nagy Zsolt, Sopron város főkertésze kapta.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma a környezettudatos oktatás megvalósulásáért két óvoda és három általános iskola munkáját emelték ki, közöttük a mosonmagyaróvári Hildegard Óvoda munkáját.

A Virágos Magyarországért Szervező Bizottságának legmagasabb díját, az Arany Rózsa-díjat Budaörs, Gyula, Hidvégardó, Fehértó, Csesztve, Balatonföldvár és Bábolna kapta. Ezt a díjat régiónként csak az az egy település kaphatja meg, amely évek óta kiemelkedő eredményt mutat fel a környezetszépítésben.

A Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata - az országos versenyen átadott különdíjon kívül - minden évben jutalmazza az esztétikus környezetet teremtő településeket a megyéből, egy megyei díjkiosztó ünnepség keretén belül.

Remélhetően a fent említett szép eredmények a jövőben még több Győr-Moson-Sopron megyei település számára adnak motivációt ahhoz, hogy e nemes versenyre benevezzenek.

Összeállította: Pálfi Mária idegenforgalmi referens

Olvasóink írták

  • 1. Mankapunka 2010. október 19. 15:16
    „Meg is látszik,mert tök jó,mikor ki van éjjel kapcsolva a Szent István úton a lámpa( 23:30-as kikapcsolási periódust nyugodtan a peremlerületek 22:30-as kikapcsolására tehetnék),mikor jön az ember a Telekiről,és kanyarodna balra az aluljáró felé,akkor tök jól nem lehet jobbra látni,hogy kijön a Városháza felöl.

    Szépek a virágok,de ne az 1-es számú főút közepén neveljük őket,akkor inkább az egész Bisinger sétányt szépítsék, tudom lassan megfagynak,de ha lehet akkor jövőre ne ilyen nagy virágok legyenek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvan év katedrán: ˝A síp én vagyok˝

Tanítványaim tartanak formában, a hit és a jó hideg víz meg életben – vallja a dunaszigeti… Tovább olvasom