Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Virágos elismerés a mosonmagyaróvári óvodának

˝Kiemelt feladatunk a környezettudatos gondolkodásra nevelés, és ezért változatos tevékenységekkel és játékokkal teszünk is˝ – vallja Fehér Lászlóné, a mosonmagyaróvári Hildegard Óvoda vezetője. Az intézmény munkáját Virágos Magyarországért oklevéllel ismerték el.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium az országban két iskola és két óvoda tevékenységét ismerte el Virágos Magyarországért oklevéllel, köztük a Hildegard Óvodát.

A díjra az intézményt az önkormányzat jelölte az óvodáskorú gyermekeknek a kulturált környezet létrehozására, megbecsülésére való neveléséért, valamint az esztétikus környezet kialakításáért – tájékoztatott Fehér Lászlóné óvodavezető.

A Virágos Magyarországért oklevél mellé két udvari játékot és százezer forintos vásárlási utalványt is nyertünk az óvoda környezetének szépítésére – mondja Fehér Lászlóné.
A Virágos Magyarországért oklevél mellé két udvari játékot és százezer forintos vásárlási utalványt is nyertünk az óvoda környezetének szépítésére – mondja Fehér Lászlóné.

– Közös kirándulásokat, családi napokat szervezünk, megünnepeljük a jeles, ˝zöld˝ jeles napokat életkoruknak megfelelően. A gyerekekkel együtt gondoskodunk a kiskertünkről, a madarakról. Minden csoportszobában a környezeti sarokban található terrárium, akvárium, az állatkákat ők gondozzák. Felhívjuk figyelmüket az energiatakarékosságra, a tisztaságra. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot, komposztálunk. Figyelmet fordítunk környezetünkre, a biokertünkben gyógynövénykert is helyet kap – sorolja Fehér Lászlóné. Miközben nemrég készült el a sövénylabirintus, a jövőben sziklakert kialakítását is tervezik. A zöldóvoda címet már korábban elnyerték és három évig birtokolhatják, így erre újból pályáznának. 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan a pénz a Futura építésére Mosonmagyaróváron

Az egykori mosoni gabonatároló turisztikai célú hasznosítására mintegy 1,27 milliárdos támogatásról… Tovább olvasom