Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Világsztárok a Csallóközben

Egy nagyszabású hollywoodi produkció egy jelenetét forgatták a napokban a szlovákiai Nagybodakon.
Felpezsdült az élet az elmúlt napokban a szlovákiai Nagybodakon. A csallóközi falut három napon át filmesek szállták meg, ugyanis itt forgatták „Az utolsó légió" című amerikai–brit–francia mozit. A film főszereplője – aki a Nagybodakon felvett jelenetekben is szerepelt – az Oscar-díjas Ben Kingsley, és a Bridget Jones naplójából ismert Colin Firth is. A film rendezője Doug Lefler, akinek a nevéhez fűződik többek közt a JAG – Becsületbeli ügyek, a Xena, vagy a Herkules című televíziósorozatok több epizódja, de ő rendezte a Sárkányszív című mozifilmet is.

A birodalom bukása után

„ Az utolsó légió" a negyedik században játszódik, a Római Birodalom bukása után, Itália földjét barbár népek tartják uralmuk alatt. Vezérük, Odoaker foglyul ejti a kiskorú császárt, Romulus Augustust és Capri szigetére száműzi. A filmben Ben Kingsley alakítja Amrosinust, a császár tanítóját, Colin Firth pedig Aureliust, a hős legionáriust, akik megszöknek a szigetről, hogy a kis létszámú római sereggel visszaállítsák a birodalmat.

Tunéziától Vöröskőig

Colin Firth
Az amerikai és angol pénzből készülő mozit augusztusban Tunéziában kezdték forgatni. Ezt követően az elmúlt hónapban Szlovákiában, a szepesi várban vettek fel jeleneteket. Nagybodakon néhány hete kezdték építeni a film díszleteit. A dunai ágrendszerben a város kapuját és az oda vezető utat építették fel. A lécekből összeácsolt vázat hungarocellel és gipsszel borították be, így lett korhű a külseje. A filmesek három napig dolgoztak a csallóközi településen. A forgatás titokban, a nyilvánosság teljes kizárásával zajlott. A színészeken, statisztákon és filmeseken kívül senkit sem engedtek a forgatási helyszín közelébe.

Öltöző a kultúrházban

Ágh Magdolna polgármester a Kisalföldnek elmondta: a filmesek közel negyven kamionnal és kisteherautóval vonultak fel. A statisztákat is mindennap négy busszal Pozsonyból hozták. A stábnak a helybéliek közül csupán néhány munkaerőre volt szüksége. Pk őrizték a forgatási helyszínt, illetve munkagépeikkel segédkeztek a díszletek építésében. Az önkormányzat a kultúrházat adta bérbe a filmeseknek, itt rendezték be az öltözőt.

Przött és elzárt szereplők

A helyiek hiába várták, nem találkozhattak és kérhettek autogramot a filmsztároktól. A színészek minden reggel sötétített üvegű autókkal érkeztek az egyik pozsonyi luxusszállodából. A sztárok a művelődési házban öltöztek át korabeli jelmezeikbe, majd vitték őket a forgatási helyszínre.

A stáb a minap fejezte be a munkát Nagybodakon és mentek tovább Vöröskőre. A díszletet tegnap kezdte bontani a munkával megbízott zsolnai cég, akik a tervek szerint a hét végére teljesen eltakarítják a római várkaput. A díszletből megmaradt faanyagot úgy tudjuk, egy helybéli kapja meg cserébe a helyszín biztosításáért.
Az utolsó légió várhatóan a jövő évben kerül a mozikba.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladás helyett bontás tízmillióért

Még 2003 szeptemberében zárták be Szigetköz egyetlen, Hédervár határában működő üzemanyagtöltő állomását. A megszüntetésről a zárás napján faxon értesítették a falu vezetését. Az önkormányzat azóta tárgyal a további üzemeltetés lehetőségéről. Többen is szerették volna megvásárolni a töltőállomást, ám az általuk kínált összeget kevésnek találta az eladó. A Mol Inkább bont. Tovább olvasom