Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

˝Viki életben maradása valóságos csodának számít˝

A 7 éves mosonmagyaróvári Weisz Viktória négy éve daganatos betegségben szenved. A kislány szülei mindent megtesznek gyermekükért.

A mosonmagyaróvári lionok a jótékonysági kaszinó bevételével segítik őket.

A hétéves Weisz Viktóriának  hároméves korában diagnosztizálták betegségét. Az elmúlt években úgy tűnt, hogy stabilizálódott a kislány állapota, kevesebb időt kell a kórházban töltenie.

– Viki már kiskorában sokat betegeskedett. Négy éve belilult a szeme alatti rész, és a vizsgálatok során kiderült, hogy neuroblasztómában szenved, ami a perifériás idegrendszer rosszindulatú daganatát jelenti – magyarázza Weisz Péterné, a kislány édesanyja, aki elmondta: gyermeke életben maradása az orvosok szerint valóságos csoda.

Kevesen gyógyulnak fel e betegségből, a Vikivel kezeltek közül a legtöbben már nem élnek – teszi hozzá a szülő, aki hálával szól a Vikit gyógyító doktorokról, dr. Virághalmi Aranka gyermekorvosról, a Karolina Kórház gyermekosztályának munkatársairól, a családot segítő civil szervezetekről.

Ottjártunkkor Viki bizonyította élni akarását. A kislány hamar megbarátkozik, és körbevezet birodalmában, amiben most éppen minden a High School Musical című filmről szól:

Viktória életravaló, barátságos kislány, kedvence a High School Musical című film Troya. Kis birodalmában minden a népszerű színészről szól.
Viktória életravaló, barátságos kislány, kedvence a High School Musical című film Troya. Kis birodalmában minden a népszerű színészről szól.

– Nagyon kedvelem Troyt, a film főszereplőjét – árulja el mosolyogva Viki, aztán elmeséli, hogy a Haller-iskolában első osztályos, kedvenc tantárgya az írás. Sajnos betegsége miatt három hete nem tudott iskolába menni.

A kislány jelenleg folyamatlassító kezelést kap, a család havonta harmincezer forintot költ gyógyszerekre. Nemrég egy vizsgálat során kiderült, hogy újabb daganatok jelentkeztek a testében, több helyen is. A szülők mindent megtesznek ˝szemük fénye˝ szenvedésének enyhítésére. Anyagilag azonban egyre rosszabb helyzetbe kerülnek.

A mosonmagyaróvári Lions Club úgy döntött, hogy a jótékonysági kaszinózásból szerzett nyereményükkel támogatják Weiszéket. Ress Marietta, a karitatív szervezet soros elnöke elmondta: – A győri kaszinóban Kovács Tamás ügyvezető és Agg Zsuzsanna médiaügynök jóvoltából november 19-én jótékonysági kaszinózáson vett részt a mosonmagyaróvári Lions Club tizenegy tagja és Szabó Miklós polgármester, nyereményünket Weisz Viktória gyógykezelésére ajánljuk fel.

Aki a beteg kislánynak és családjának segítene, az adományozás részleteiről szerkesztőségünkben (a 96/577-579-es telefonszámon) érdeklődhet. 

Olvasóink írták

 • 5. sil90 2010. május 12. 16:46
  „Weisz Vikike elhunyt. Csodálatos kislány volt, szívünkben egy külön helyez foglal el örökre, ami csak is az övé! Nyugodj Békében Angyalka! Nagyon fogsz hiányozni:(”
 • 4. Nővérke 2009. december 16. 15:29
  „Istenem! Hol vagy ilyenkor??!”
 • 3. mediatrix 2009. december 14. 19:30
  „Eröt és egészséget kívánok neked!!!!kislány!!!!”
 • 2. invektus 2009. december 11. 20:10
  „Erőt az élethez :)

  Gyogyulj meg mihamarab :)”
 • 1. w.people 2009. december 11. 11:45
  „Istenem.. Szegény kislány. Mielőbbi gyógyulást kívánok, és boldog életet!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyártelepen épül fel a tervezett hulladékudvar

Tiltakoztak a mosonszentmiklósi Rábca utcai lakók a közelükben tervezett hulladékudvar ellen, ezért… Tovább olvasom