Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Vigyázat, balesetveszély!

Mosonmagyaróvár - A tanévkezdés időszakában ezúttal is nagy figyelmet fordít a gyermekbalesetek megelőzésére a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően az egyenruhások – amennyiben a szolgálati feladatok ezt lehetővé teszik – ezúttal is segítik az általános és középiskolás gyerekek biztonságos közlekedését – tudtuk meg Hoferik Natália főtörzsőrmestertől. A kapitányság baleset-megelőzési szakembere szerint nem szabad azonban megfeledkezni az eredményes megelőzési munka másik oldaláról sem: az iskolába érkező diákok ismerjék a közlekedési szabályokat, a felnőttek pedig szabályos közlekedésükkel példát mutassanak számukra.

A főtörzsőrmester hangsúlyozta: iskolakezdéskor a gyerekek veszélyeztetettsége megnő, hiszen gyakorlatilag egyik napról a másikra jelennek meg a közlekedésben, s a vakáció élményei még inkább csökkentik a korukból adódóan egyébként is hiányos veszélyérzetüket. Fontos, hogy a kisiskolásokat kísérő felnőttek iskolába menet válasszák ki a legrövidebb és legbiztonságosabb utat, valamint figyelmeztessenek a közbeeső közlekedési táblákra és az úttesten való áthaladásra. Felhívják továbbá a gépjárművezetők figyelmét is a biztonsági öv és a gyermekülés használatára, s az oktatási intézmények közelében a szabálytalan – a menetirány szerinti bal oldalon, kapubejárókban történő – megállás veszélyeire.

Olvasóink írták

  • 1. RickCartman 2009. szeptember 14. 20:42
    „Reggel a Piaristánál fél 8-3/4 8 k. 2 rendőr is a zebránál,fél kilenckor pedig már ugyanott nyugodtan repeszt át a rozsdás, lyukas kipufogós Mazda,4x100watton a hangszórók, 200 kilós sofőrjével legalább nyolcvannal,sebaj, úgyis csak ráérős nyugdíjasok sétálnak akkor már arrafelé...vigyázzanak magukra, ha már a világháborút túlélték,ugye?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyhangú támogatás a kórháznak

Egyhangú döntéssel fogadta el a képviselő-testület a Karolina Kórház beszámolóját az intézkedési tervben foglaltak féléves végrehajtásáról. Tovább olvasom