Kisalföld logö

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 8°C | 19°C Még több cikk.

Veteményes is van az óvodában

A mosonmagyaróvári Lurkóvár óvoda folyamatosan fejlődik és szépül. Az újítások megálmodói és kivitelezői maguk a szülők, akik időt és energiát nem sajnálva saját kezűleg építik és fejlesztik tovább az óvoda kertjét és játékait.

„Példaértékű ez az összefogás, amit a gyerekek szüleinek körében tapasztalunk. Saját idejüket, energiájukat és pénzüket áldozzák azért, hogy gyermekeik minél szebb és jobb körülmények között tölthessék el óvodai éveiket." mesélte Káléné Takács Erika, a Lurkóvár óvoda vezetője.

Az összefogó szülők szívügyüknek és kötelességüknek érzik, hogy minél szebbé és hasznosabbá tegyék az udvart. A gyerekeknek így rengeteg lehetőségük van játékosan tanulni; megtalálható itt mini KRESZ-pálya biciklikkel és közlekedési táblákkal, ahol a szabályos kerékpározást tanulhatják. Minden csoportnak van egy kis veteményeskertje különböző zöldségekkel, valamint egy hatalmas virágágyás, melyet maguk a gyerekek ültettek, és ők is gondozzák azt.

A lelkes szülők az idei óvodai év megkezdése előtt gyűjtésbe kezdtek egy hatalmas óvodai játékért, melyen kicsik és nagyok egyaránt biztonságosan játszhatnak.

„Hatalmas meglepetés volt számunkra ez a gyűjtés, hiszen a szülők tudtunk nélkül kezdtek bele." – emlékezett vissza Erika – „Ez egy nagyon drága óvodai játék, az árát a szülők adták össze, ők kerestek szponzorokat is. Külön megemlíteném a Hanacsek házaspárt, Edinát és Attilát. Edina főleg a szociális munkákban nyújt sok segítséget, Attila pedig a sportprogramok szervezésében mozog rutinosan. Jó példa volt erre a márciusi Tavaszváró Teremlabdarúgó Torna, melynek teljes bevételét az óvoda javára ajánlották fel a szervezők."

Az óvodai kertépítés sem a szokványos módon zajlik a Lurkóvárban. A szülők piknikkel kötik össze, és bevonják a gyerekeket, gyakran még a nagyszülőket is ezekbe a fejlesztési akciókba. Így ezek az összejövetelek nem csak a gyerekek játékterét bővítik, hanem segítik az együttnevelést és a közösségépítést a gyerekek és szüleik között.

Olvasóink írták

  • 1. sylvice 2011. május 01. 09:41
    „Az én gyerekeim is ebbe az óvodába jártak. Ma már 20 és 18 évesek, de még mindig nagy szeretettel gondolunk Erika és Csilla nénire. Sok sikert a további munkához :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Euro Vegas - július végén elkezdik az építkezést

Megkezdődik a Bezenye és Hegyeshalom határába tervezett kaszinó- és szórakoztatókomplexum építése július végéig – mondtael a beruházó képviselője a bezenyei képviselőtestület pénteki ülésén. Tovább olvasom