Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Vesztegetés és kibúvók

Jánossomorja - Üzletszerűen elkövetett vesztegetés miatt vádemelési javaslattal adta át a rendőrség a megyei főügyészségnek azt az ügyet, amelynek főszereplője egy jánossomorjai cég gazdasági vezetője. A nő pénzt kért azért, hogy cége egy munkaerő kölcsönző embereit alkalmazza.
A Kisalföld november 20-án számolt be arról, hogy a nyomozók tetten érték az egyik jánossomorjai cég gazdasági vezetőjét, amikor a nő 250 ezer forintot vett át egy, a társaságnak munkaerőt kölcsönző vállalkozótól. Emberei foglalkoztatása érdekében a vállalkozó pár hónapig fizetett a vezető követelésének megfelelően, majd értesítette a rendőrséget.

A megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának vezetője, Samu László alezredes az ügy tanulságaként arra hívta fel a figyelmet: az az állampolgár, akit vesztegetésre bírtak rá, de úgy érzi, hogy nem csinálja tovább, nem fizet, s bejelentést tesz a bűncselekményről, nem büntethető.

Aki maga követelt pénzt vagyoni előny megszerzéséért, de önmaga bejelenti azt, s átadja a hatóságnak a jogtalanul megszerzett összeget, ugyancsak büntetlenséget élvez. Akkor azonban nem mentesül az eljárás és a büntetés alól, ha a bűncselekményt a rendőrség fedezi fel. A vesztegetési ügyek nyomozását minden esetben a főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya folytatja le. Ezért azok, akik ki akarnak lépni egy folyamatban lévő vesztegetési ügyből, az osztályon tehetnek bejelentést.

A jánossomorjai ügyre visszatérve: a gazdaságvédelmi osztály a napokban üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal adta át az ügyet a megyei főügyészségnek. A gazdasági vezető tettéért akár 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pozsonyi betörő lopott biciklivel

Hegyeshalom–Levél - Először biciklit lopott, majd ennek a nyergében végiglátogatta Hegyeshalom… Tovább olvasom