Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Veszélyes hulladék a teherautóban Hegyeshalomnál (videókkal)

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai Hegyeshalomnál az M1 autópályán végeztek közúti ellenőrzéseket, melynek során megállítottak egy német honosságú tehergépjárművet.


A pénzügyőrök a gépkocsi rakterében nagy mennyiségű használt katalizátort találtak, melyek eredetére vonatkozóan a német állampolgárságú sofőr semmiféle okmányt bemutatni nem tudott.

Felvétel: VPOPA katalizátorok veszélyes hulladéknak minősülnek, ezért felvették a kapcsolatot az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséggel. Az országba történő hulladék behozatal, kivitel és az országon történő átszállítás az Országos Környezetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség engedélyéhez kötött, az egyeztetést követően azonban kiderült, hogy a német cég ilyennel nem rendelkezett.

Felvétel: VPOP


A vámhatóság a 3,2 millió Ft értékű, 320 darab használt katalizátort lefoglalta, és a német állampolgárságú elkövető ellen hulladék gazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett.

Olvasóink írták

 • 9. CsabaKiraly 2011. február 05. 17:18
  „A katalizatorokban nemes-fem van. Tobbnyire arany. Bar eleg kis mennyisegben, Amerikaban pillanatok alatt leszerelik es eladjak azoknak akik kepesek kivenni az aranyat. Az auto tulaj meg tobb szaz dollarert egy uj katalizatort szerelhet fel vagy nem kap engedelyt a kovetkezo vizsagan.”
 • 8. Imcsi 2010. szeptember 05. 07:24
  „4.katalizátorfelvásárló hozzászólására:

  Még a régi rendszerben megjelent egy hír a Moszkvai Pravda újságban: "Moszkvában Mercedeseket osztogatnak"
  Másnap az alábbi írás jelent meg: " a tegnapi hírünk igaz, bár egy kis módosításra szorul: nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Moszkvicsokat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak! "”
 • 7. Imcsi 2010. szeptember 05. 07:16
  „Hargitaigóbé!
  Figyelmesen olvasni , azután írni ! A gépjárműről és a vezetőjéről derült ki, hogy német, a szállítmányról nem derült ki, hogy hova valósi. Mivel hazánkba Ausztriából érkezett, így oda is kellene visszadobni.”
 • 6. gepesztechnikus 2010. szeptember 04. 21:42
  „Ha a képen láthatö,elhasznált alkatrészek darabja megér valakinek messze 10.000ft ot 320db,és az értéke a cikk szerint 3.200.000ft akkor valaki messze megint okosabb volt nálunk.Jö lenne az orrunknál tovább is látni.Nekem van otthon egy ilyen kidobandö,kinek kell? Olcsobban is odaadom.”
 • 5. gepesztechnikus 2010. szeptember 04. 21:32
  „Az az érdekes,hogy idáig minden okos azt papolta ,hogy minden autoban legyen katalizátor,söt még az elején az adonak csak a felét kellett fizetni.Most pedig amikor a méregdrágán megvett katalizátoros auto alkatrészét ki kell cserelni .a régit eldobni.akkor mindenki_ugyanazok_ a plafonon vannak.”
 • 4. katalizátorfelvásárló 2010. szeptember 04. 14:08
  „A hír ebben a formában nem igaz! Valóban megfogtak a vámosok egy német állampolgárt, de ő nem hozta a katalizátorokat hanem vitte... Nem indítottak ellene eljárást... Miután minden engedélyt rendben találtak, másnap visszaadták a katalizátorokat és az autót is... Ja! És milyen szemét az ami 3.200.000-et ér?

  A katalizátor egy alkatrész, ami az autó kipufogó rendszerébe van beépítve és csökkenti a károsanyag kibocsájtást. Azért gyűjtik mert tele van nemesfémekkel amit ujrahasznosítanak (aki nem tudná)”
 • 3. Hargitaigóbé 2010. szeptember 03. 15:07
  „Rózsi ! Figyelmesen olvasni , azután írni ! Német és nem osztrák ! Tehát a kapcsolatot a német hatóságokkal kell fölvenni !”
 • 2. Rózsi 2010. szeptember 03. 11:44
  „Sztem nem kellet volna itt kipakolni.Értesíteni az osztrák kollégákat, visszakísérni a kocsit a határig, és ott átadni nekik, végül is tőlük jött hozzánk!”
 • 1. anuvuk 2010. szeptember 03. 11:39
  „Mikor érjük utol magunkat? - mért kell más szemetét behozni az országba?
  A balkáni gondolkodás, szemlélet, nagyonjó lenne "ha" megszünne !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigetköz - Még napokig víz alatt a hullámtér

˝A vadak kimenekültek az ártérből, pusztítják a kukoricát, napraforgót: a víz károkat okoz a vízi műtárgyakban és az ártéri úthálózatban.˝ Tovább olvasom