Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Verést ígértek, ha nem kapnak pénzt Mosonmagyaróváron

Ötrendbeli rablás bűntettével gyanúsítja a rendőrség azt a két fiatalembert, akik egy szórakozóhelyen öt tizenévestől követeltek pénzt. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Mosonmagyaróváron, az egyik Barátság utcai szórakozóhelyen múlatta az időt egy tizenévesekből álló ötfős társaság a hajnali órákban, amikor odalépett hozzájuk két fiatalember és értékeiket követelték tőlük, ellenkező esetben verést ígértek nekik.

A két gyanúsítottnál felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja. A rendőrség mindkettőjüket őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.
A fenyegetésre ketten át is adtak kisebb pénzösszeget a támadóknak, ám a többiek közben értesítették a rendőrséget. A kiérkező járőrök a helyszínen elfogták a bűncselekménnyel alaposan gyanúsítható két mosonmagyaróvári fiatalembert. A 22 éves M. Róbert és a 19 éves L. László ellen ötrendbeli rablás bűntette gyanújával indult nyomozás. M. Róbert tavaly kedvezménnyel szabadult egy korábbi büntetéséből, amit garázda jellegű erőszakos cselekményekért kapott.

A kihallgatás során az elkövetők arra hivatkoztak, hogy egy kábítószer-vásárlási ügyletből fakadó tartozás volt a pénzkövetelés alapja. A nyomozás eddigi adatai alapján azonban ezt a rendőrség kizárta, a két gyanúsítottnál viszont felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja.

A két fiatalembert a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

A rendőrök várják azok jelentkezését, akik látták a bűncselekményt, vagy akiktől korábban hasonló módszerrel követelt pénzt M. Róbert. Jelentkezni lehet személyesen a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon, vagy telefonon a 96/215-957-es, illetve 107-es számon. A bejelentők adatait bizalmasan kezelik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalokat raboltak ki Mosonmagyaróváron egy szórakozóhelyen

Öt rendbeli rablás bűntettével gyanúsítja a rendőrség azt a két fiatalembert, akik egy… Tovább olvasom