Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Véres iskolai verekedés - a felső fogsorát `bevasalták`

Nemcsak Kapuváron, hanem Mosonmagyaróváron is súlyos incidens történt a napokban egy tanintézményben. Egy hetedikes fiú a szünetben az udvaron többször ököllel arcon vágta hatodikos társát, akinek több foga kitört, s vélhetően maradandó egészségkárosodást szenvedett.

A bántalmazót már át is helyezték egy másik iskolába: a történtek mindenkit megviseltek.

Egy testen csattant hógolyóból súlyos ügy lett a minap a mosonmagyaróvári Ujhelyi Imre Általános Iskolában. A diákok az udvaron tartózkodtak, amikor az egyik hetedikest valaki megdobta hógolyóval.

Ő ezen annyira bedühödött, hogy a közelében lévő hatodikos iskolatársát többször ököllel arcon ütötte. A verekedő diákot sikerült lecsillapítani, ám véres lett a hó: a sértett jó néhány fogát elvesztette.

Maradandó egészségkárosodást is szenvedhetett

Információink szerint a győri szájsebészeten is kezelték a diákot: még mindig nehezen beszél és eszik. A felső fogsorát "bevasalták". Előzetesen úgy tűnik, maradandó egészségkárosodást is szenvedhetett.

Az érintett diákok szüleit behívatták az igazgatói irodába: úgy tudjuk, mindenkit rendkívül megviseltek a történtek.

A verekedő gyereket azóta áthelyezték egy másik helyi tanintézménybe, az Ujhelyi-iskola jegyzőkönyvet vett fel az esetről, majd lezárta az ügyet.

A Kisalföld megkereste a megvert fiú szüleit is, akik azonban nem kívántak nyilatkozni a történtekről.

Nem szeretnék a szülőket megbolygatni

A megvert diák egészségileg már valamivel jobban van, kérdés azonban, lelkileg mennyire tudja feldolgozni a történteket.

Az iskola igazgatója megkeresésünkre szintén nem reagált az atrocitásra: mint mondta, örülnek, hogy kicsit lecsillapodtak a kedélyek, s a szülőket sem szeretnék ismét "megbolygatni".

Pár nap telt el a kapuvári verekedés óta

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság illetékesétől megtudtuk: hozzájuk nem érkezett bejelentés erről az ügyről. Mivel azonban tizennégy éven aluli fiatalokról van szó, így egy esetleges nyomozást is mindenképp megszüntetnének.

Hétfőn délután a kapuvári Berg Gusztáv-szakiskola tanműhe-
lyében összeszólalkozott két tizenhét év körüli diák. A nézeteltérésből verekedés lett, melynek végén egyikük olyan erővel ütötte meg társát, hogy agyrázkódást szenvedett és megrepedt az arccsontja - írtuk korábban.

Olvasóink írták

 • 20. lgk 2009. február 09. 09:15
  „valaki12 és valaki291

  Mit panaszkodtok? Ha valamiről kevés információ szivárog, akkor az emeberek találgatnak. Ezek szerint ti (még a tanároknál is) többet tudtok a dologról, illetve az ismerőseitek. Akkor vajon mikor vizsgálták az ügyet miért is volt mindenki csendben? Miért is volt mindig az a válasz, hogy senki nem látott semmit? Érdekes. "bűnösök közt cinkos, aki néma"
  Ismerősöktől én is hallottam egyet, s mást. pl: a verekedő gyerek mindig is problémás eset volt, és agresszív (persze, nem ebből kell levonni a véleményt). Illetve az eset után nem tanusított megbánást, sem társai sem más felé.
  Persze mindez már nem változtat semmit sem. Az esetet nem lehet nemmegtörténté tenni.”
 • 19. Zaraki_Kenpachi 2009. február 06. 16:52
  „Ahogy mondtam: anno nálunk is voltak nagyon sok évvel ezelőtt ilyen incidensek, hol szándékosan, hol véletlenül, de azért a szándékosságnál sem a másik szemére céloztunk, stb. De ugyanakkor eszünkbe se jutott, hogy szarrá verjük a másikat, max. annyi volt a legkeményebb, hogy igazgatói, és iskola után az emberke kapott, majd 1 hétig feldagadt pofával járt iskolába, de minden csontja, az orra, a fogai, attól még egybe voltak.

  Ez volt a különbség cirka 20 évvel ezelőtt. Hülyeséget csináltunk mi is bőven, én is, kaptam is igazgatói, osztályfőnöki intőket, de speciel még senkinek se vertem szilánkosra, vagy majdnem szilánkosra egy alkatrészét sem. A mai fiatalok? Ha rosszul szól az ember örüljön, ha megéri a holnapot.

  Apropó, ehhez még hozzátenném, hogy ne jöjjön senki azzal a kamuval, hogy rossz helyre ütött. Ha valaki ilyenért verekedik az mindig céloz !!!”
 • 18. Túrabakancs 2009. február 06. 15:26
  „Nem az a gond hogy verekednek a gyerekek, hanem hogy azt olyan brutális kegyetlenséggel hajtják
  végre! A média legnagyobb felelős ezért! Szerintem...”
 • 17. valaki291 2009. február 06. 15:06
  „Teljesen egyetértek valaki12-vel. Az én egyik ismerősömnek a gyereke az Ujhelyi iskolába jár, és egyáltalán nem így mesélte el a látottakat, és hozzá kell tennem nincs jóban a vétkes gyerekkel. És a sértett gyerek nemcsak hógolyóval dobta meg a másikat, hanem mást is tett, a vétkes vagy ahogy sokan mondták a "bűnös"gyerek pedig csak egyszer ütött,akinek pehjére pont rossz helyen találta el a "felbújtót". Ráadásul a cikk írója ne írjon olyanokat, amit nem is tud,csak hall valamit innen, hall valamit onnan és a végén összerak egy olyan sztorit,amelyet mindenki megvenne (sajnos az újságok nagy része ma már nem a valóságot írja le). És az eddigi hozzászólók többsége csak ne szóljon semmit,mert nem tudja,hogy a gyereke vagy az unokája milyen lesz később. És megkérdezném tőlük, ők magukba néztek már egyáltalán,mert én igen én tudom,hogy miben vétkeztem,de ők szerintem nem. Zaraki_Kenpachi maga meg csak ne szóljon semmit,mert ezek szerint maga sem volt valami áldott jó gyerek,és abba már belegondolt,hogy mi lett volna,ha azzal a jeges, vagy kavicsos hógolyóval valakinek a szemét találják el,mert azért is lehetne büntetést kapni,mert szándékos testi sértésnek számítana.Azt meg megkérdezem,hogy aki nem fogja föl a történteket,az miért ír ide. U. i.: a hógolyó szándékos volt és nem "eltévedt", szemtanúk állítják!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 16. Misztertejfel 2009. február 06. 14:37
  „Fedayn! "Szélsőliberális barmok"? Köszönjük, hogy új fogalommal gazdagítottad a szociológiát.:))”
 • 15. valaki12 2009. február 06. 14:25
  „Az újságíró nevét nem adja, a sajnálatost megtörtént eseményt úgy írja le,hogy se az iskola, se a sértett szülei, se a vétkes diák családja nem adott információt. Kérdem én,honnan jutott az információhoz? Ne ítélezzünk mások felett,mert hasonló eset akár velünk is megtörténhet. Ez nem azt jelenti,hogy helyeslem az ilyen reakciót, amely egy "állítólagos eltévedt hógolyó" miatt robbant ki. Bízok abban, hogy a büntetés a diáknak tanulságos volt, és ebből mások is tanulnak!”
 • 14. Zaraki_Kenpachi 2009. február 06. 14:02
  „Fedayn, te ennyire polgárháború párti vagy, hogy anyád görcsös hasmenéséért és lázáért felelős vírus elterjedését is, a politika bal, vagy jobbféltekű seggelhajlásos fingásának következményeként tudod be???? Van egyáltalán olyan, amiért nem a politika a felelős, hanem pl Te? Például, ha az ujjadra vágsz kalapáccsal az is azért van, mert 2006 óta a fletó van hatalmon?????”
 • 13. Imcsi 2009. február 06. 13:45
  „Mosonmagyaróvár a középpontban: a mai főoldal nagy része itteni hírekből áll! Sajnos mind negatív! Nem ilyen hírességre vágytam!”
 • 12. pancser 2009. február 06. 13:37
  „Verekedtünk mi is annak idején, sőt volt egy eset amikor boxer helyett egy kulccsal törölte képen az egyik a másikat, akinek felrepedt a szeme alatt a bőr. Csúzlizási baleset is előrordult, egy szem bánta. Volt-e kő vagy jég a hógolyó közepében vagy nem, mindegy, ez súlyos brutalitás elítélendő, erre nincsen mentség, vszleg a fiúcska sok búnyós filmet nézett ahol hatalmas pofonok ide-oda, az emberek tovább szaladgálnak ép arccal. Az osztályfőnöki óra azért van, hogy a város összes iskolájában tárgyalják ki az esetet.”
 • 11. ASHER 2009. február 06. 13:19
  „a japan es a magyar kamionos egy parkoloban talalkozgat!
  ajapcsi meghajol-a masik koveti es elszall mint a zaszlo!!mi vot ez te kerdi? dzsi-dzsitsu mondja japan!!
  masodjara megismetlodik a dolog,ekkor valami karatera hivatkozik a japan!!
  harmadszorra a magyar gyorsan meghajol,a masik koveti es kinyulik mint a gyalogbeka!!
  ez mi volt kerdi ugy 1/2 ora mulva,kungfu,karate??
  egyikse valaszol a magyar ez a Franciakulcs!!!”
 • 10. mir 2009. február 06. 12:16
  „9. AZ én időmben is voltak olyan bunyók hogy ihaj és még akkor nyoma sem volt a liberális oktatásnak de ez az egyszerűbb megoldás részedről”
 • 9. Fedayn 2009. február 06. 12:12
  „Ez az eredménye a liberális oktatáspolitikának!0 támogatottságú,szélsőliberális barmok nevelik az ifjúságot, ehhez jön még a baloldali morális válság, és tessék, itt az új nemzedék!”
 • 8. Zaraki_Kenpachi 2009. február 06. 11:11
  „Anno általánosban mi tettünk bele kavicsokat, meg hasonlókat, úgy céloztuk meg a másikat, de egyikünknek se jutott eszébe, hogy mikor összeverekedtünk miatta, akkor ennyire agyonverjük egymást. Egy feldagadt pofával megúszta mindenki és ennyi. Az ilyen gyereknek a szüleivel együtt egy méretes saller. Itt mutatkozik meg, hogy mennyire elterjedt a "panelgyerek" szindróma, függetlenül minden körülménytől, amikor nem a szülők, hanem az utca neveli a kölyköket.”
 • 7. Lear 2009. február 06. 10:49
  „Már nagyon felháborító, ami az iskolákban történik! Naponta 2 fő felnőtt portást kellene alkalmazni, akik a verekedéseket, szócsatákat azonnal betiltanák.
  Egyébként egyszerű, BÖSZME SZÜLŐNEK CSAK BÖSZME GYEREKE lesz! Azelőtt a vadkutyát is külön elzárták, ezeket is az iskolai kitiltás után, csak speciális helyre kellene felvenni, nehogy jogaik mégjobban sérüljenek!”
 • 6. ZanaRob 2009. február 06. 10:32
  „Az én időmben az ilyen diákot áthelyezték. Javítóintézetbe, x időre!
  És az legalább büntetésként hatott az esetek többségében.
  Talán ma sem ártana, ha működnének ilyen szigorú (nevelő) intézmények, ahová lehetne beutalót "nyerni"...”
 • 5. tamo75 2009. február 06. 09:48
  „A legkönnyebb az igazgatónak nem nyilatkozni stb és így az iskola már nem is érzi felelősnek magát.Na ilyen vezetők kellenek ebbe az országba akik nem felelősek mert azt lepasszolják.Az én időmben az ilyen diákot simán kirúgták nem,hogy áthelyezni.”
 • 4. 1anyuka 2009. február 06. 09:21
  „Biztos lényeges,hogy miért történt,de ugy tünik,aki nincs 14éves bármit megtehet és ez engem mint 2 gyerekes anyát nagyon elszomorit,csak abban reménykedem,hogy nem abba az iskolába helyezték át ahová az én gyerekem jár,mert ki tudja még mikre képes.Jó lenne,ha valamiféle büntetést létrehoznának,hogy legyen valami ami az ilyen kegyetlen 14év alattiakat 1 kicsit elgondolkodtatná mielött bármi ilyesmihez folyamodnának,mielöbbi jobbulást a megvert fiunak.”
 • 3. lgk 2009. február 06. 09:10
  „krisztyceee

  De lényeges. Ezek szerint neked belső információid vannak. Talán azért nem írtak arról, mert senki nem nyilatkozott nekik, és nem is tudnak róla. De ezek szerint te többet tudsz. Ennek ellenére te sem mondtad el mi történt. Azt nem tudják megírni, amit senki sem mond nekik.”
 • 2. Adeleida 2009. február 06. 09:08
  „krisztyceee

  Ha tudsz, valamit, írd le. Itt elég sokan olvassák.”
 • 1. krisztyceee 2009. február 06. 08:57
  „De azt senki nem tudja hogy a hógolyó közepén jég volt!!és mit mondott utána a gyerek h miért dobta fejbe!ez nem lényeges????”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vétellel felújítási kötelezettség jár

Mosonmagyaróvár - Értékesíteni kívánja a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. (VÜF) az egykori szovjet… Tovább olvasom