Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Vérdíj a kirakott kanapéért

Összehangolt „támadást" indítanak az illegális hulladéklerakók ellen Mosonmagyaróváron. Legutóbb az egyik szelektív gyűjtősziget mellé rakott le valaki egy komplett ülőgarnitúrát.
Árvay István polgármester 10 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel, ha valaki megbízható adatot szolgáltat arról, aki feleslegessé vált ülőgarnitúráját lerakta a Csillagvirág utca elején lévő szelektív hulladék- gyűjtő szigetnél. A felhívást a városvezető a közösségi oldalán tette közzé.

Egy komplett ülőgarnitúrától szabadult meg tulajdonosa a szelektív gyűjtőszigetnél. Most keresik, hogy ki tette.
Egy komplett ülőgarnitúrától szabadult meg tulajdonosa a szelektív gyűjtőszigetnél. Most keresik, hogy ki tette.


A mellékelt fotókon jól látszik, hogy a kidobásra ítélt komplett ülőgarnitúrát a gyűjtőkonténerek mellé rakta tulajdonosa. A felhívást rövid időn belül csaknem ötszázan osztották meg. Az elkövető azonban egyelőre nincs meg, viszont a bútordarabok nagy része gyorsan eltűnt a gyűjtősziget mellől. Az internetes felhívás közzétételét követő egy órán belül valaki elvitte a kanapét és a foteleket. Csupán egy kisebb darabja marad még ott a járdán. Ettől függetlenül a nyomravezetői díj továbbra is érvényes.

Sajnos nem ez volt az első hasonló eset. Éppen ezért a polgármester már kezdeményezett lépéseket a szelektív gyűjtőszigetek környékén gyakorta kialakuló áldatlan állapotok megszüntetésére. A mostani illegális lerakás azonban „kiverte a biztosítékot" a városvezetőnél, ezért ajánlott fel nyomravezetői díjat.

A zöld kanapét időközben elszállította valaki, ám a nyomravezetői díjat továbbra is fenntartja a polgármester.
A zöld kanapét időközben elszállította valaki, ám a nyomravezetői díjat továbbra is fenntartja a polgármester.

„Szinte a gyűjtőszigetek kialakítása óta visszatérő probléma ez" – hangsúlyozza Árvay István. Azt mondja: gyakorta alakulnak ki a szigetek környékén áldatlan állapotok, mivel sokan raknak le ott különböző hulladékokat. Éppen ezért az elmúlt időszakban a legproblémásabb három helyen kamerákat szereltek fel, hogy az elkövetők nyomára bukkanjanak. A rendszer próbaüzeme zajlik jelenleg, aminek tapasztalatai alapján további helyekre raknak majd fel kamerákat. A polgármester kiemelte: megelégelve a nagyszámú illegális hulladéklerakást, összehangolt „támadást" indítanak az ilyen szemetelők ellen. A polgárőrséget és a közterület-felügyelőket is bevonva megpróbálják lebuktatni az ilyen tettek elkövetőit, akikkel szemben a lehető legszigorúbban lépnek majd fel. Ehhez várják a lakosság segítségét is bejelentéseikkel.

A polgármester azért sem érti a gyűjtőszigetek környékén tapasztalható illegális lerakásokat, mivel ezeket a hulladékokat, lomokat a díjtartozással nem rendelkező ügyfelek ingyenesen elhelyezhetik a hulladékudvarban is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a rajkai templom lábazati szigetelése

Pályázati forrásból készült el a rajkai evangélikus templom lábazati szigetelése és a szigetelés… Tovább olvasom