Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Véradásban élenjárók

Mosonmagyaróvár - A Magyar Vöröskereszt Mosonmagyaróvári Területi Szervezete évek óta regionális és országos viszonylatban is élenjár a véradások szervezésében. A véradók számát az elmúlt évben is tovább gyarapították, s több lett az alapszervezet is.
A Magyar Vöröskereszt Mosonmagyaróvári Területi Szervezete minapi vezetőségi értekezletén Horváthné Piller Edit területi vezető a 2007-es év munkájáról adott számot. Az értékelésen elhangzott, hogy a tavalyi évet 3674 taggal zárták, és kettővel növelték az alapszervezetek számát. A területi szervezet munkáját 510 önkéntes segíti, ebből 348 véradásszervezőt tartanak nyilván.

A múlt évre 4600 véradóra szerződött a területi szervezet, ezzel szemben 5583 donor jelent meg a véradásokon. Összesen 53 alkalommal nyújtották karjukat, 461 új véradót köszöntöttek és 228 sokszoros segítőt tüntettek ki az év során.

A beszámolóból kiderült az is, hogy egyre több a rászoruló. Tavaly 1890 főt segélyeztek közel 3 millió forint értékű adománnyal.

Az említett tevékenységeken túl számos rendezvényen népszerűsítették a Vöröskereszt eszméjét. A legkisebbekhez rajzpályázaton, játszóházakon keresztül vezet az út, a nagyobbak kortársképzéseken, vetélkedőkön, elsősegélynyújtó és csecsemőgondozási versenyeken vehetnek részt, a felnőttek, így a véradószervezők és a tanárelnökök pedig különböző tanfolyamokon mélyíthetik tudásukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gárdaügy: újabb reakció

Mosonmagyaróvár - Amint arról lapunkban több alkalommal is beszámoltunk, Mosonmagyaróvár… Tovább olvasom