Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Véradásban az ország élén

Az elmúlt évben a Magyar Vöröskereszt mosonmagyaróvári területi szervezete vonzáskörzetében a tervezettnél közel ezerrel többen jelentek meg a véradásokon. A kisrégióban a lakosság 7,3 százaléka véradó, ami hazai szinten kiemelkedő arány.
A Magyar Vöröskereszt mosonmagyaróvári területi szervezete a napokban közgyűlésén számolt be az elmúlt év legfontosabb eseményeiről. Horváthné Piller Edit területi titkár elmondta: megközelítőleg azonos taglétszámmal (5074), változatlan struktúrában, s leginkább a véradások szervezésében kiválóan helytálló 875 önkéntessel tevékenykedtek az elmúlt évben.

Tavaly három véradószervező-, egy kortárssegítő- és két vízimentő-tanfolyamot tartottak, utóbbiak közül az egyiket helyben, míg a másodikat Csongrádban. Tovább népszerűsítették a diákok körében az elsősegélynyújtó-tanfolyamot. Ebből a megyei versenyen a középiskolásokat a Kossuth-gimnázium, az általános iskolásokat a Fekete-iskola képviselte. Tizenöt közúti elsősegélynyújtó-tanfolyamot szerveztek, s ezek keretében 194-en tettek sikeres vizsgát.

Véradásszervezés terén kiemelkedően teljesített az alapszervezet. Számításaik szerint 4350 véradó közreműködésére számítottak, végül a meghirdetett 69 eseményen 5280-an jelentek meg, közöttük 461 első véradót köszönthettek. Tizenhat véradóünnepséget is tartottak 950 résztvevővel, s 350 többszörös véradót jutalmaztak.

Négy jótékony célú ruhavásárt rendeztek, támogatták a rászoruló gyermekek üdültetését, karácsonykor ajándékcsomagot vittek a Karolina Kórházba mindazoknak, akik az ünnepeket az intézményben töltötték, s ajándékutalvánnyal kedveskedtek az alacsony nyugdíjú, szerény jövedelmű helybélieknek. A város óvodás gyermekeit a megyei szervezet közreműködésével hátizsákkal lepték meg. Tavaly összesen 3489-en részesültek segélyben.

Az egészségneveléssel kapcsolatos rendezvényeiken 2560 embert regisztráltak. Látogatottak voltak a szűrővizsgálatok is. Az alapszervezet környezetvédelem terén is aktív, a településeken fásításban, virágosításban, míg a városban a folyók mentének tisztításában, parkgondozásban és a katonasírok ápolásában nyilvánul meg e tevékenységük.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lecsaptak a dílerekre

Jelentős mennyiségű kábítószer adásvételét akadályozták meg a rendőrök szombaton délután… Tovább olvasom