Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Vera és Rakonczay Gábor egy kenuban - fotókkal frissítve

Szerdán reggel 9 órakor Hainburgból indul az a jótékonysági vízi túra, melyet a mozgássérült Izsó Veronika javára szerveznek. Az első napon a mosonmagyaróvári és somorjai sárkányhajósok mellé csatlakozik az Atlanti-óceánt egyedül átevező Rakonczay Gábor is.
Dunakilitiről ma délelőtt 9 órakor indult tovább a csapat, bősi, gönyűi megállóval, estére Komáromban kötnek majd ki.

Dunakiliti - Fotók az indulásról
Ma startol és várhatóan vasárnap ér véget az a vízi túra, melyet a nyolcéves Izsó Veronika támogatására szerveznek. A kislányról a Kisalföld hétfői számában írtunk bővebben. A családjával Budapesten élő mozgássérült lány életében egy amerikai műtét hozhatna minőségi javulást, ám ehhez Izsóéknak mintegy 15 millió forintot kell összegyűjteniük.

A mozgássérült lány életében egy amerikai műtét hozhatna minőségi javulást.
A mozgássérült lány életében egy amerikai műtét hozhatna minőségi javulást.

Izsó Lászlótól, Veronika édesapjától – akit tegnap éppen a túrára való felkészülés közben sikerült telefonon elérnünk – tudjuk, hogy a hainburgi reggel 9 órai indulásnál a kislánya is kenuba száll. A mintegy negyvenfős csapatot – köztük a mosonmagyaróvári és somorjai sárkányhajósokat – erősíti az Atlanti-óceánt egyedül átevező Rakonczay Gábor.

Szerdán, az első napon Hainburgtól Dunakilitiig lapátolnának a túrához csatlakozók. A negyven kilométeres távot egy dévényi vártúra, s egy pozsonyi városnézés színesítené. Dunakilitiről csütörtökön délelőtt 9 órakor indulna tovább a csapat, bősi, gönyűi megállóval Komáromban kötnének ki estére (ezen a napon a legnagyobb, 80 kilométeres távot teszik meg). Ötven kilométert kell evezniük Komáromtól Neszmély (megtekintik a hajósskanzent), Dunamocs érintésével, hogy szombaton Esztergomtól induljon egy újabb szakasz Szentendréig (még egy visegrádi városnézés beiktatásával). Szentendrétől vasárnap ugyancsak 9 órakor indulnak, az előző napihoz hasonló negyven kilométeres távot teszik meg a fővárosig (a tervek szerint a Hárosi-öbölnél emelik ki a hajókat).

A túrához bárki csatlakozhat, a további részletekről a http://www.happylion.hu oldalon lehet olvasni.
Vera is kenuba ül a javára szervezett vízi túrán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra kell permetezni a szúnyogokat Mosonmagyaróvár egy részén

Mosonmagyaróvár észak-nyugati részét újból kell permeteznie a szúnyogok ellen a szolgáltatást… Tovább olvasom