Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Vendégmunkások áradata

Az előrejelzéseknek megfelelően péntek reggelre megérkezett az iskolakezdésre hazatérő vendégmunkások és turisták áradata a hegyeshalmi határátkelőre.
Idegőrlő várakozás: Az utasok a határátlépés előtt több órát töltenek el az út mentén.
Idegőrlő várakozás, végeláthatatlan kocsisor és szeméthegyek várták a kilépő oldalára busszal érkezőket pénteken.

Az autósoknak már több mint másfél órát, a buszoknak pedig három órát kellett várniuk az átkelésre. A buszok utasai nemcsak szemetesből, hanem WC-ből sem találtak eleget, így a határállomás környékét elárasztotta a szemét.

Orodán Sándor, a határőrség szóvivője a Kisalföldnek elmondta: pénteken délelőtt átlagosan másfél órás várakozás alakult ki a kilépő személyforgalomban, miután az osztrákok csupán két sávban engedték az autókat. A magyar fél kérésére délben aztán még két sávot megnyitottak, így már 30 perc alá csökkent a várakozási idő. A buszok azonban csupán egy sávban léphették át a határt, így hosszú sor torlódott fel belőlük, a várakozási idő pedig meghaladta a három órát. A határőrség felvette a kapcsolatot a helyi rendőrséggel és segítségükkel soroltatták ki a buszokat a szélső sávba, megakadályozva ezzel a nagyobb forgalmi dugók kialakulását. A határőrség szerint, az előző évek tapasztalatai alapján, a hét végén – főként vasárnap – hasonló tumultusra lehet számítani a nyugati határon.

Orodán Sándor felhívta a figyelmet továbbá arra, hogy a közelgő pozsonyi pápalátogatás miatt a szlovák határőrség szeptember 1-jétől szigorított ellenőrzést vezet be a határokon. Emiatt várhatóan jelentősen megnő a várakozási idő a rajkai határátkelőn.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máriafürdőt támogatja a kormány

Stipkovits Pál országgyűlési képviselő sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünköz a Máriakálnok… Tovább olvasom