Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Véleményeket vár a miniszter

Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter – az április 13-i magyar–szlovák tárgyalások megkezdése előtt – holnapra személyes találkozóra hívta több Duna menti település vezetőjét a vízmegosztás és Bős kérdésében. Ezen álláspontokat, véleményeket vár a vezetőktől.
A tudományos élet, a társadalmi szervezetek és az érintett önkormányzatok képviselői kaptak meghívást arra a fővárosi megbeszélésre, melynek házigazdája a környezetvédelmi miniszter lesz. Szigetközből több érintett polgármester és társulási elnök kapott levelet Persányi Miklóstól. Ebben a bős-nagymarosi vízlépcsőrendszer kérdéseivel foglalkozó tárcaközi bizottság elnökeként a bizottság munkájának segítését és a tárgyalódelegáció álláspontjának sokoldalú megalapozását említi fő szempontjaként a párbeszédnek.

A meghívott vezetőket korábbi tapasztalataik és érintettségük miatt választották ki. Ami az itt élők számára fontos lehet, hogy a miniszter levelében megemlíti: az érintett területek képviselőivel a jövőben rendszeres konzultációra törekszik. A rendezvényre többek között Szokoli Sándor, Dunakiliti polgármestere és a Nyugati Kapu Térségfejlesztési Társulás elnöke, valamint Tóth István, Dunasziget első e mbere, a Felső-Dunamenti Önkormányzatok Térségfejlesztési és Tájrehabilitációs Társulásának elnöke is meghívást kapott.

Szokoli Sándor elmondta: úgy tudja, a környezetvédelmi miniszteren kívül Erdey György, a magyar tárgyalódelegáció vezetője is részt vesz a megbeszélésen. Dunakiliti polgármestere reméli: választ kapnak arra, hogy kitől kaphatnak segítséget a helyi tájrehabilitációt érintő kérdésekben. Császár Tibor, a környezetvédelmi miniszter sajtótitkára lapunknak elmondta: véleményeket és álláspontokat várnak a szigetközi vezetőktől, melyeket közvetíthetnek a magyar–szlovák tárgyalásokon. Az azonban nem tisztázott, hogy Persányi Miklós mikor tart helyszíni terepszemlét a tájegységben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki forgatja valójában a turbinákat?

Az évtizedek óta kihasználatlanul álló dunakiliti duzzasztómű zsilipjein továbbra sem működhetnek… Tovább olvasom