Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Véleménydömping napirend előtt

A mosonmagyaróvári képviselő-testület nyári szünet utáni első ülésén dömping mutatkozott a napirend előtti felszólalásokban. Mindez valószínűleg a közelgő kampánynak tudható be.
A mosonmagyaróvári városatyák nyári szünet utáni első önkormányzati ülésén az előre tervezett négy napirendi pont közül az utolsó megtárgyalását – a csornai önkormányzat és a Rekultív kft. közötti, a jánossomorjai hulladéklerakó helyről szóló szerződés jóváhagyását – a csornai önkormányzat javaslatára a szeptemberi ülésre halasztották.

A néhány hetes vakáció során a városatyákban rengeteg mondanivaló halmozódott fel, amit számos napirend előtti felszólalásban hoztak nyilvánosságra. Többek közt Nyitrai József (Labe) bejelentette, hogy panasszal élt az Országos Rádió és Televízió Testületnél (ORTT) az egyik városi televízióval szemben, mivel ott szerinte személyét sértő és lejárató megjegyzéseket tettek. Knausz Ferenc (MDF) a mosoni városrész fejlesztésével kapcsolatban tett fel kérdéseket a polgármesternek a Hajós utca felújításáról, a mosoni üzletház megépítéséről, illetve a temető fejlesztéséről.

Válaszában Stipkovits Pál elmondta: a Hajós utca felújításának pályáztatása már elkezdődött és várhatóan októberben a kivitelezés is elkészül. A mosoni üzletház helyén a régészeti feltárások a napokban befejeződnek, ezután már akadálytalanul indulhat az építkezés, a mosoni temetőben pedig még idén feltöltik a tartalék területet. Szabó Miklós (M DF) a Gyöngyöstelepre tervezett Westel-toronnyal kapcsolatban érdeklődött a fejleményekről. A polgármester ennek kapcsán elmondta: a tornyot biztosan nem építik meg az eredeti helyszínen, ám annak új helyéről még nem döntöttek.

A tanácskozás második felében a városatyák elfogadták a helyi választási bizottságot, döntöttek két ingatlan – a Határőr utcai gyógyszertár, illetve egy Sallai utcai épület – eladásáról, valamint megszavazták a Flexum rt. alapító okiratában a cégbíróság által javasolt módosításokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az árvíz rámutatott a hiányosságokra

Minden idők legnagyobb árvize alaposan próbára tette néhány szigetközi település tűrőképességét. A… Tovább olvasom