Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Végre elkészült a Lőpor utca

Mosonmagyaróvár - Sokáig vártak rá, és a napokban végre birtokba vehették a megújult Lőpor utcát az ott lakók. Mintegy 56,3 millió forintba került.
A Lőpor utca felújítása az elöregedett aszfalt kopóréteg marásával, az alsó rétegek, a szegélyek és a szennyvízcsatorna-tisztítóaknák szűkítőinek bontásával kezdődött jó néhány hónappal ezelőtt.

Az építkezés során 704 méter hosszan 5,5, illetve a Kossuth utcai csomópontnál 6 méter szélességben készítették el a hatrétegű úttestet,
és annak mentén a szegélyeket. A csapadékvizet az úttest két oldalán 42 víznyelő vezeti el a tisztítóaknákhoz.

Átadták: Hosszú várakozás után végre befejeződött a Lőpor utca felújítása.
Átadták: Hosszú várakozás után végre befejeződött a Lőpor utca felújítása.

A Lőpor utcában új, megerősített, 1,5 méter széles gyalogjárda is épült, a gépkocsik pedig gyeprácsos burkolaton parkolhatnak ezentúl.

Kapubejárókat mindkét oldalon 3 méter szélességben a kapulábakig alakítottak ki teljes aszfaltozással 1,5–2 méter hosszban. A Kismartoni utcai csomópontban egy telefonfülkét kellett áthelyeztetni, s megcsinálták a személybejárók előtti aszfaltos lefuttatást is.

Az utolsó szakaszban a forgalomtechnikai felfestések, a gyalogátkelők és az útburkolati jelek készültek el. A beruházás nettó költsége mintegy 56,3 millió forint volt a Vegyépszer Zrt. kivitelezésében.

Olvasóink írták

  • 2. Diákcsemege 2008. december 25. 21:56
    „Bizony nagy öröm ez nekünk! De az öröm még nagyobb lenne, ha a jelenlegi önkormányzat végre felismerné, hogy Mosonmagyaróvárt egy olyan autópálya övezi, melyen a teljes 20t feletti tranzitforgalom elvezethető! Ahogy a most átadott utca és környéke generálisan mentes lesz a tehereautóktól és 30-as övezet, vélhetően nem is nagy ráfordítással megoldhtó lenne a Város "kamonmentesítése" is. Súlyozottan gondolok itt a Kossuth Lajos utca és Szents István király utcára.
    Meggyőződésem, hogy ezen intézkedéssel a jelelkeg rengáló önkörmányzat biztosra vehetné a 2010. évi választási győzelmét.”
  • 1. zsiros 2008. december 25. 10:49
    „A hegyeshalmi határ és a rajkai becsatlakozás közti szakaszt mikor vehetik át az autósok???Arról volt szó,hogy minden ésszerű ötletet várnak.Hát a mostani a leg gyengébb,mivel így a sok sok kamion mind díj nélkül jön át Pozsony felöl a vékony kis 86-os útunkra.Ekkora befolyással bírhat 1 éttermes???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogilag már épülhet a vízi központ

Mosonmagyaróvár - Egyhangúlag szavaztak a képviselők az Itató szabad strand területének övezeti… Tovább olvasom