Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Végleg vége: Eurovegas koncessziója is megszűnt

Az Eurovegas központját adó bezenyei konténerközpontban már csak a gondnok maradt, úgy tűnik, a kaszinóváros felépítéséből semmi sem lesz.


"Az Eurovegas kaszinó projekt tárgyában a koncessziós szerződés 2014. december 31-én megszűnt" - ezt a hivatalos levelet kapta lapunk a Nemzetgazdasági Minisztériumtól egy hónapnyi várakozás után. Ez azt jelenti, hogy a projektgazdák ide sem fizették már a kötbért.

A koncessziós szerződés értelmében 2011 óta fizették ugyanis azt a magyar államnak, mivel az építkezés nem kezdődött meg. Ennek összege napi 1,37 millió forintot. Több mint 1,5 milliárdnyi befizetés után ez az összeg is elakadt.

Itt a vége Eurovegasnak.
Itt a vége Eurovegasnak.

Eurovegas haldoklásáról korábban már beszámoltunk: az Eurovegas központját adó konténerközpontban már csak a gondnok maradt, úgy tűnik, a kaszinóváros felépítéséből semmi sem lesz. A Hard Rock kiszállt, Asamer cégei eurómilliókat buktak, hitel és tőkeerős befektető nincs, a legtöbb magyar alkalmazottnak felmondtak.

Információink szerint a bezenyei önkormányzat megelégelte a kialakult helyzetet, mivel – finoman fogalmazva is – csak csordogált (az is csak az év első felében) a telekadó–befizetés kasszájukba a kaszinóváros területeinek tulajdonosaitól. Emiatt felszámolási eljárás kezdeményezett az érintett cégek (így köztük az Ipari Terület Bezenye Kft) ellen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisebb uszoda az Orgona utcában: közel egy éve nem tudja elvégezni az útfelújítást az önkormányzat - fotók

"Az Orgona utca 200 méteres szakasza járhatatlan. A sáros, mély víztócsás úton - melynek közepén bokor is van - gumicsizma és autó nélkül átkelni lehetetlen" - írta Olvasónk. Tovább olvasom