Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Vég és kezdet gazdász módra

Összesen 208 gazdászhallgató vehette át diplomáját és tett esküt az egyetemi évzárón. Dr. Benet Iván címzetes egyetemi tanár címet kapott.

Százhetvenöt nappali, illetve levelező tagozatos agrármérnök és harminchárom szakirányú továbbképzésen részt vett hallgató vizsgázott, s mindannyian eredményesen védték meg diplomadolgozatukat. Pénteken oklevelüket átvéve búcsúztak  a mosonmagyaróvári egyetemi kartól.

Összesen kétszáznyolc gazdászhallgató vehette át diplomáját és tett esküt a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karának pénteki évzáróján. Az ünnepi tanácsülésen dr. Schmidt Rezső oktatási rektorhelyettes köszöntötte a frissen diplomázottakat. Elmondta: kettős érzelem vegyül most a végzősökben, hiszen egyrészt örülnek a sikeres záróvizsgának, másrészt viszont szomorúak, hogy életüknek egy fontos fejezete zárul le a diploma átvételével. Ne engedjék azonban, hogy a rohanó élet kitörölje az alma materban töltött boldog évek emlékét. A rektorhelyettes kiemelte: nem könnyű ma az agráriumban elhelyezkedni, ám az esetleges kudarcok ellenére sem szabad feladni, s törekedni kell arra, hogy az elsajátított tudást kamatoztathassák a most végzett mérnökök.

Dr. Dóka Ottó oktatási dékánhelyettes a záróvizsgákról szóló jelentésében elmondta: az elmúlt napokban tíz bizottság előtt összesen százhetvenöt nappali, illetve levelező tagozatos agrármérnök és harminchárom szakirányú továbbképzésen részt vett hallgató vizsgázott, mindannyiuk eredményesen védte meg diplomadolgozatát.

Az egyetemi tanács a kar oktatási és kutatási munkáját segítő magas színvonalú, eredményes szakmai, tudományos és közéleti tevékenysége elismeréséül címzetes egyetemi tanár címet adományozott dr. Benet Ivánnak, az MTA Közgazdaság-tudományi Kutatóközpont egyetemi tanárának, dr. Nyiredi Szabolcsnak, a Gyógynövénykutató Intézet Rt. elnök-igazgatójának. Címzetes egyetemi docens címet kapott Ernst Brunner, a Vogel & Noot Mezőgazdasági Gépgyár Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Szabó Tamás megyei főállatorvos, dr. Unger András, a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet ügyvezető igazgatója, Velez Zoltán, a Bábolna Rt. igazgatóságának elnöke, dr. Vucskits András, az Europharma Kereskedelmi, Fejlesztő és Szolgáltató Kft. igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közepes ősz után nehéz tavasz

Keményen küzdött s a tizedik helyen zárta az NB I/B-s bajnokságot az MTE 1904 labdarúgócsapata. Tovább olvasom