Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Védőszentjükre emlékeztek a mosonmagyaróvbári tűzoltók

Mosonmagyaróvár - A Szent Flórián napja alkalmából rendezett állománygyűlésen védőszentjükre emlékeztek pénteken a mosonmagyaróvári tűzoltók.
Az ünnepségen Tukovics János alezredes, nyugalmazott parancsnok a város tűzoltó múltját idézte fel, az 1876-ban alakult első mosoni és magyaróvári egyesületet, majd a hivatásosok munkába állását. A mindenkori parancsnokok és az egész tűzoltó kollektíva mindig is sokat tettek a város érdekében. Hangsúlyozta: a mosonmagyaróvári tűzoltóságon jelenleg is kiváló parancsnok és kiváló kollégák végzik a munkát, akikre méltán lehet büszke a város. Sallai Péter alezredes, városi parancsnok ünnepi köszöntőjében kiemelte: a tűzvédelem ott működik jól, ahol a véleményt formáló személyiségek jelenlétükkel is demonstrálják, hogy ez közös ügy és fontosnak tartják. Az ünnepi állománygyűlésen mutatták be azt a különleges tehergépjárművet, amit a képviselő-testület jóváhagyásával vásárolt a közelmúltban a tűzoltóság, biztosítva ezzel a rendkívüli időjárás okozta események során nagyobb mennyiségű tömlő és szivattyú helyszínre juttatását.

Fotók: Méhes Ákos

Szent Flórián nap alkalmából az önkormányzati miniszter szolgálati jelet adományozott tíz év szolgálat után Kiss Róbert főtörzsőrmesternek. A polgármesteri hivatal a tűzvédelem terén kifejtett kiemelkedő színvonalú munka és a tűzoltó szakmai vetélkedőn kategóriájában elért egyéni első helyezés elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Varga Ernő hadnagyot és Varga Ákos őrmestert. A városi tűzoltóparancsnoktól vehetett át dicséretet és jutalmat Hécz Róbertné, a KÉTÜSZ Kft. adminisztrátora, Györik László körzetes kéményseprő, Horváth Péter főhadnagy, Krúgné Hegyesi Ildikó gazdasági csoportvezető, Hushegyi Gizella ügyviteli alkalmazott, Turek Gyula zászlós, Kulacs József zászlós, Kulacs István főtörzsőrmester, Szabó Krisztián főtörzsőrmester, Niczki Róbert főtörzsőrmester, Besszer Sándor törzsőrmester, Fülöp Ferenc főtörzsőrmester, Szij Zoltán főtörzsőrmester, Nagy Zoltán főtörzsőrmester, Böröczki Péter főtörzsőrmester, Neuberger Gábor őrmester és Németh Gábor törzsőrmester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb tragédia a Gál családban: meghalt a legkisebb fiú

Rajka - Amikor először felvetődött, hogy jótékonysági műsort szerveznek Gálék javára, még nem… Tovább olvasom