Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Védett halakat is kifogtak a rapsicok

Nyolc horgászbottal és mintegy kétszáz méternyi nyakzóhálóval rabolta a szigetközi vizeket az a horvát és bosnyák férfi, akiket a hétvégén fogtak el a rendőrök.
Nyolc horgászbottal és mintegy kétszáz méternyi nyakzóhálóval rabolta a szigetközi vizeket az a horvát és bosnyák férfi, akiket a hétvégén fogtak el a rendőrök és az FM-hivatal halászati ellenőrei. A rapsicoknak a fák közé elrejtett táborában több, fokozottan védett halat és egy gázpisztolyt is találtak a rendőrök.

A Dunán és szigetközi ágrendszerén tartottak ellenőrzést a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai és a megyei földművelésügyi (FM) hivatal halászati ellenőrei a hétvégén. A hajnali órákban éppen a denkpáli hallépcső felső ágánál tartottak kifelé, amikor észrevettek a vízparton, a fák között elrejtve egy felállított sátrat. Ellenőrizni akarták a táborhelyet, ám amikor megálltak a sátornál, egy zavartan viselkedő férfi néhány méterről távolabb, a bokrok közül jött elő. Mint később kiderült, amikor észlelte a rendőrök közeledését, két nyakzóhálót rejtett el a közeli bokorban. A másik férfit a parton érték tetten nyolc darab felcsalizott, teljesen felszerelt horgászbottal.
A tábor átvizsgálásakor a rendőrök összesen mintegy kétszáz méternyi nyakzóhálót és egy villanymotorral felszerelt gumicsónakot is találtak. A két rapsic autója alól pedig előkerült több különböző fajtájú, frissen kifogott hal.

A két férfi zsákmányában volt többek közt öt fokozottan védett leánykoncér (leányhal), amelyeknek a természetvédelmi értéke egyenként 100 ezer forint. A kifogott halak közt volt továbbá csuka, süllő és balin is. A két férfi sátrából előkerült  egy gázriasztó maroklőfegyver. A bosnyák és horvát állampolgárságú férfiakkal szemben tiltott halászat, lopás és természetkárosítás gyanújával indult eljárás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A forradalom emlékére

Az „In memoriam 1956” országos képzőművészeti kiállítás tegnapi ünnepélyes megnyitóján Böröndi Lajos, a kulturális központ igazgatója elmondta: ötven év kellő történelmi idő ahhoz, hogy a képzőművészek alkotásaikban megjelenítsék, hogyan fényesedik egyre inkább 1956 csillaga, és miként mállik szét az, amibe a korábbi évtizedekben becsomagolták. Tovább olvasom