Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Városrészi bizottságot javasol Szentkuti

A mosoni mintájára egy magyaróvári bizottság létrehozását javasolja a mosonmagyaróvári önkormányzatban Szentkuti Károly. A szabad demokrata önkormányzati képviselő szerdán sajtótájékoztatón közölte:


Magyaróvár történelmi belvárosának fejlődése megtorpant. Ebben jelentős szerepet játszott az osztrák bevásárlóturizmus visszaesése és a válság, ám szerinte nem lehet mindent ezen okokra visszavezetni. Az elmúlt évek során a belváros fejlődése háttérbe szorult. Míg más városrészekben sorra jöttek létre helyi civil szervezetek, addig Magyaróvár ebből is kimaradt. Több műemléki épület állapota egyre romlik, az óvári piac elhalt, rendezetlen a Malom-ági Lajta partja, a városháza mögötti parkoló színvonaltalan. A múzeum nehezen tudja nyitva tartani a kiállításait, a levéltárat pedig ˝lefejezhetik˝. A várpince-kiállítás, akváriumterem léte alig érezhető. Hangsúlyozta: a városnak aktívan be kell avatkoznia a belváros újbóli fellendítésébe. Ezt nem oldhatja meg civil szervezet, viszont erre alkalmas lenne az önkormányzatban egy magyaróvári bizottság. A képviselő javaslatát várhatóan a következő ülésén tárgyalja a testület.

Olvasóink írták

 • 13. miki777 2010. március 09. 20:32
  „Egyetértek! Ilyen arccal nem is értem, hogy mert kiállni, szégyentelen, akár csak a kollégái a reméljük vissza nemtérő múltból! Elég volt!”
 • 12. Wieselburger 2010. március 04. 23:11
  „Ez a Go home tényleg jó! :) De szerintem Kapuváron (asszem onnan sikerült ide jönnie...) sem fogadnák szívesen a mentalitását, de, hogy itt nem sírnának utána sokan, az biztos,! :)
  De legyünk objektívak, az nem igaz, hogy bukott párt bukott politikusa!!! Ő egy bukott párt helyi szinten bukott politikusa, mert azért közben a bukott párt országos ügyvivője lett, ami azért a Strabag Demokraták Szövetségében nagy szó!!!
  Tényleg, a Kisalföldi Erdőgazdasági Zrt-s felügyelő bizottsági tagság még meg lehet neki? Vagy ezt be kellett dobni, hogy a lánya sajtós lehessen a környezetvédelmi minisztériumban??”
 • 11. Ákos62 2010. március 04. 22:40
  „5-nek!
  A számból vetted ki a szót!
  Ugyanez volt a gondolatom miután a cikket elolvastam.”
 • 10. bika07 2010. március 04. 19:30
  „Ezt is a mi pénzünkből”
 • 9. hablaty 2010. március 04. 19:12
  „Meglehetősen egyöntetű a vélemény Károlyunk munkásságával kapcsolatban,-))))”
 • 8. mlac 2010. március 04. 15:06
  „Ennyi erővel lehetne városközponti, majoroki, ipartelepi, lucsonyi, mofémtelepi, de még akár bagolyvári bizottságot is alakítani!
  A mosoni is felesleges!
  Ezt a hülyeséget.......
  Az előterjesztőt jellemzi, tényleg ez már csak kepesztés a részéről, elszálltak a szabadmadarak, hálisten!”
 • 7. KoPi 2010. március 04. 12:53
  „Karcsi egy bukott párt, bukott politikusa, aki próbálkozik ezzel-azzal, de most elárulom neki: mindhiába. Karcsi, vedd már észre, nem kelletek ti sem és a történelem szemétdombjára való eszméitek sem az embereknek.”
 • 6. katka79 2010. március 04. 10:19
  „Ez így van! Szentkuti vergődik, mint partra vetett hal. Hát ha valahogy vissza kerülhet a politikai állóvízbe.
  Sajna már késő!!!!”
 • 5. pancser 2010. március 04. 10:08
  „Karcsinak minden általa felsorolt negatívumban része volt. Gondolom az a gondja, hogy kiszorul a politikából és most keresni, csinálni kell magának valamilyen helyet, ahonnét hirdetheti az igét ki tudja meddig. Karcsi lejárt az idő! Go home!”
 • 4. Van! 2010. március 04. 09:47
  „Újudvar leválását is pont a fejlesztések elmaradása miatt kezdeményezték!
  Önállóan gondolkodnak, és aktívan tesznek is a saját sorsuk érdekében!”
 • 3. zopika02 2010. március 04. 09:19
  „Tessék felelősségre vonni azokat akik aktívan közreműködtek a jól működő látogatott óvári vásárcsarnok szétveréséhez, akik százmilliókat költöttek a haszontalan, igénytelen várpince átalakításra, akik elherdálták a város vagyonát és akik elszalasztották a város lehetőségeit. Tessék számon kérni a felelősöket mert addig itt nem lesz rend. Nem újabb bizottságokra meg igyenélő vízfejekre van szükség, hanem felelősségteljes munkára hozzáértésre, elhivatottságra. <moderálva>..banda. Börtönben a helyük.”
 • 2. Wieselburger 2010. március 04. 08:57
  „Nem nyolc, hanem 12 évük volt. És közben Szentkuti alpolgármester is volt, ha nem csal az emlékezetem. Akkor nem zavarta a műemlék jellegű épületek állaga, de azt a semmire sem hasonlító eléggé idétlen Európa szobrot, azt tűzzel-vassal hajtotta. Meg a Habsburg szobrot /az legalább szép/, ahelyett, hogy Szeredi pajtást megkérték volna /kötelezni nem merik, mert le vannak kötelezve.../, hogy a Malom épületét tegye rendbe.
  És ez csak Óvár a Stipi-Szentkuti érában!

  Ott a Korona szálló épülete Mosonban, amit szintén ezek a derék liberálbolsevikok adtak magánkézbe, elvileg 2000 augusztusáig fel kellett volna újítani. Jól tudom, hogy már 2010-et írunk?? És ha jól látom máig nem történt előrelépés!
  Ezt miért nem fájlalja a kedves strabag demokrata vezető??
  Szánalmas!!!”
 • 1. vizsla 2010. március 04. 08:26
  „ez csak egy gyenge kampányfogás .volt rá nyolc évetek mért nem csináltátok meg? ( kölönben a mosonira sincs szükség.)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Török kamionost ítélt el a megyei bíróság

Egy török kamion ellenőrzése során a sofőr meg akarta vesztegetni a pénzügyőröket. A kamionost 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélték. Tovább olvasom