Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Városközponti búcsú először

Több ezren látogattak ki a hétvégén Mosonmagyaróváron a kulturális központ parkolójába, ahol első alkalommal rendezték meg a Városközpontiak Napja elnevezésű programsorozatot.

Az Egyesület a Városközpontért civil szervezet egy egész napos programsorozattal várta a Mosonmagyaróváron, de főként a városközpontban lakókat a Flesch Károly Kulturális Központ parkolójában a hétvégén a Városközpontiak Napja elnevezésű rendezvényen.

Az egyesület azzal a céllal hívta életre ezt a nagyszabású rendezvénysorozatot, hogy a városrészben élő csaknem tízezer embert összekovácsolja.
A városközpontiakat a Mofém Fúvószenekar ébresztette egy teherautó platójáról. Délelőtt a családi, gyermek- és ifjúsági vetélkedőkön majdnem háromszázan mérték össze tudásukat. A Kiserdő út szombat délelőtt valóságos versenypályává változott, ahol futva, kerékpározva, rollerezve és görkorcsolyázva versengtek egymással a fiatalok. A sportprogramok mellett kulturális bemutatók is színesítették a napot, a Haller-iskola majorette-csoportja, a Halászi Marionett Bábcsoport, a Móka Duó és a Móra-iskola művészeti társulata közreműködésével. A felnőttek ezalatt főzésben villogtathatták képességeiket. A szinte fél napon át tartó küzdelemben tizennyolc társasház és lakószövetkezet mérkőzött egymással.
Délután sem unatkozhatott az a több ezer érdeklődő, aki kilátogatott a kulturális központ környékére. Az íjászbemutató, sétakocsikázás és sárkányeregetés mellett megválasztották a városközpont szépét, majd a városközponti vidám vetélkedőn a városrész baráti társaságaiból szerveződött csapatok teljesítették a szervezők élénk fantáziájából megszületett feladványokat. A rendezvénysorozat hajnalig tartó utcabállal és tűzijátékkal zárult, több száz városközponti részvételével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érmék, fibulák, kitűzők és gyűrűk

Több mint hárommillió forint értékű római kori műkincsek kerültek elő egy osztrák férfi autójából,… Tovább olvasom