Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Városközponti búcsú

Az Egyesület a Városközpontért nevű civil szervezet nagyszabású rendezvénysorozatot szervez Városközpontiak Napja 2002 elnevezéssel ősszel Mosonmagyaróváron. A program célja a városrészben élő közel tízezer ember összekovácsolása.

A jelenleg csaknem ötven tagot számláló Egyesület a Városközpontért nevű civil szervezetet három évvel ezelőtt azzal a szándékkal hozták létre, hogy a városközpontban élő majdnem tízezer embernek lehetősége legyen részt venni a városrészt érintő működési, fenntartási és fejlesztési feladatok megvalósításában. Az egyesület több más feladata mellett vállalta egy nagyszabású városrészi rendezvény megszervezését szeptember 14-én a Flesch Károly Kulturális Központ parkolójában Városközpontiak Napja 2002 címmel.

Az egyesület által már előzetesen meghirdetett pályázatok – Az én hobbim; Tegyük szebbé környezetünket!; A panelházak világa; Élet a városközpontban – eredményeit szintén a szeptemberi „ városközponti búcsún " hirdetik ki, sőt, a legértékesebb alkotásokból kiállítást is rendeznek. A Tegyük szebbé környezetünket! programra a kimondottan a városközpontra jellemző társasházak lakóközösségei pályázhattak. A virágosítási versenyhez a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ötezer palántát biztosított. Ennek eredménye látható a Marx úton, a Széchenyi úti tízemeletesek erkélyein, valamint a Kormos- és Frankel-lakótelepen.

Az egykori nagy sikerű nonstop vetélkedők hangulatát felidézve Városközpontiak Vidám Vetélkedője címmel szerveznek nyolcórás programot a szeptember 14-i rendezvényen. Bencsik Tibor – Bicsek – vezényletével mókás ügyességi és némi városismeretet igénylő feladatsorral kell megküzdeniük a csapatoknak. Az előzetes felmérések szerint a rendezvénysorozat egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseménye a bográcsos főzőverseny lesz, amin az egyes társasházak lakóközösségei mérkőznek meg egymással. A szervezők mindkét programra augusztus 15-ig várják a csapatok jelentkezését. Várják továbbá a város környékén működő üzemek jelentkezését is, melyek a rendezvény keretében egy kiállításon mutathatják be tevékenységüket.

A Városközpontiak Napja 2002 rendezvénysorozattal kapcsolatos további információt Frank Pétertől, az egyesület elnökétől kaphatnak az érdeklődők az 577-256-os vagy a (30) 9578-650-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentkuti lehet az új kormánybiztos ?

Információink szerint Szentkuti Károlyt jelölték a dunai kormánybiztosi posztra. Mosonmagyaróvár… Tovább olvasom