Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Városi megemlékezés és alapkőletétel

Mosonmagyaróváron az ünnepi megemlékezések keretében a helyi kórház parkjában az Európa-kő alapkőletétele zajlott. Az uniós csatlakozásunk tiszteletére állított kő hazánk első „uniós emlékszobra”.
Alapkőletétel: Az Európa-kő az uniós csatlakozás tiszteletére készül.
Mosonmagyaróváron a március 15-i megemlékezés tegnap délelőtt a mosoni temető kopjafájánál és a ’48-as honvédsíroknál kezdődött, majd a mosoni templomban ünnepi szentmisével folytatódott. A magyaróvári emlékhelyek koszorúzása után délután a Hansági Múzeumnál és a ’48-as emlékműnél tartottak városi ünnepséget. Ezen Patai Péter, a Bolyai-iskola igazgatója mondott beszédet, intve a szabadság őrzésének fontosságára.

Az Európa-kő köztéri szobor ünnepélyes alapkőletételén Stipkovits Pál polgármester és Szentkuti Károly alpolgármester, valamint Nagy Benedek szobrászművész fémhengerbe – melyre aztán beton került – tette az aznapi újságot, az Európa-kő dokumentációját, a szerződést és a támogatók névsorát. A három méter magas szobor – Nagy Benedek alkotása – 5,6 millió forintból készült el az uniós csatlakozás tiszteletére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grófi lakosztályok Héderváron

Több száz millió forintot költött rá, s rengeteg engedélyt szerzett be a hédervári kastély új… Tovább olvasom