Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Városi kulturális kft.-t hoznának létre

A szabad demokraták markáns változtatást tartanak szükségesnek a város kulturális életében – hangzott el az SZDSZ mosonmagyaróvári csoportja sajtótájékoztatóján.
Kern Éva, az SZDSZ 7. számú választókerületének képviselőjelöltje elmondta: a kulturális központra és az idegenforgalomra fordított 126 millió forintos önkormányzati forrást hatékonyabban kellene felhasználni.
Ebből az összegből mintegy 80 millió forint a 43 dolgozó fizetésére megy el. Az SZDSZ javaslata szerint egy városi kulturális kft.-t kellene létrehozni.

Ez a Flesch Károly Kulturális Központ, a Tourinform-iroda és az önkormányzatnál működő rendezvényszervezés összevonásával jönne létre. Mivel vállalkozási alapon működne, annyi embert foglalkoztatna, amennyire szüksége van.

Cser Gusztávné, a 9-es körzet képviselőjelöltje szerint a városi kulturális kft. tevékenységi köre alapvetően rendezvények szervezéséből, illetve egy városi utazási iroda működtetéséből állna. A városi utazási iroda a Tourinform-iroda tevékenységét folytatná, de fő feladata a turistacsoportok Mosonmagyaróvárra szervezése lenne. Szentkuti Károly alpolgármester hozzátette: a kulturális intézményrendszer átalakítása érdekeket sért, ezért jelentős ellenállásra számítanak az átalakítás folyamatában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kistérség nem fizet az E.ON-irodáért

„ Ha ezt most megszavazzuk, precedenst teremthet, más szolgáltatók is ránk terhelhetik az ügyfélszolgálat költségeit, ám ez nem a kistérség feladata” – tolmácsolta Juhász József a mosonmagyaróvári kistérségi társulás pénzügyi bizottságának állásfoglalását hétfői ülésükön. Az ügy előzményeiről Kovács Gergely alpolgármestert idézzük. „Lehetőség adódott egy ügyfélszolgálat létesítésére a városban, amely az áramszolgáltatással kapcsolatos gondokkal foglalkozna.” Tovább olvasom