Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Város lehet a nagyközségből

Jánossomorja benyújtotta pályázatát a Belügyminisztériumnak, melyben felvételét kéri a magyar városok közé. A projektet – huszonnégy másikkal egyetemben – szakértők vizsgálják. A szakmai vélemény döntően befolyásolhatja a nagyközség jövőbeni terveit.
Az 1994 után másodszor kidolgozott és benyújtott projekt átvilágítja Jánossomorját. Bemutatják benne az önkormányzatot, az intézményrendszert, az egészségügyi ellátást, a gazdasági helyzetet és a nagyközség fejlődését. Sikeres elbírálása mellett szól, hogy kevesebb lett a munkanélküli a településen, jó néhány gyár és egy regionális hulladéklerakó települt ide. Előny lehet, hogy az 1600-as években már egyszer mezőváros volt Jánossomorja. A gyenge pont azonban a földrajzi fekvés, nevesen két város, Csorna és Mosonma-gyaróvár közelsége. Dr. Kurunczi Károly polgármester szerint egyelőre nehéz megítélni, mennyire lehet sikeres a pályázat.

– Információim szerint tizenöt tagú szakmai bizottság vizsgálja és minősíti a javaslatokat – mondta a polgármester. – A szakmai véleményt hamarosan megküldik nekünk és a Belügyminisztériumnak. Úgy gondolom, ennek tudatában már tisztább lehet a kép. Ebben az évben huszonöt pályázat érkezett: ez eddig a legmagasabb szám, így nehéz dolgunk lesz. Az sem eldöntött még a minisztériumban, hogy idén hány települést nyilvánítanak várossá. Annyi bizonyos, hogy júniusban hirdeti ki a köztársasági elnök ezek nevét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pályázati pénz elfogyott

Az öt éve alakult Grenzkommunalforumhoz (Határmenti Együttműködések Fóruma) több mint 40 osztrák,… Tovább olvasom