Kisalföld logö

2018. 07. 15. vasárnap - Henrik, Roland 16°C | 28°C Még több cikk.

Vármegye szépe és hangja a várban

Oláh Ibolya, Marót Viki, Kátai Zoltán mellett majd’ minden zenei stílus képviselteti magát a szeptember 10–12. között a mosonmagyaróvári várban megrendezendő Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztiválon, mely a Magyar Dal Napjának is helyet ad.

Csalló Gábor főszervező, Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester, dr. Nagy István alpolgármester és Kosár Tibor, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. (VÜF) vezetője sajtótájékoztatón beszéltek a jövő hétvégén megrendezendő Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztiválról.

– A jó időt megrendeltük. A támogatók a válság ellenére nem fogyatkoztak meg. A városvezetés, az egyetem, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. és a Flesch Nonprofit Kft. egyaránt hozzájárul a rendezvény sikeréhez – kezdte a fesztivál főszervezője, aki röviden a programokat is ismertette. A háromnapos rendezvény keretében pénteken vármegye szépét választanak, eddig a szépségversenyre ötven lány jelentkezett. A vasárnapi vármegye hangja megmérettetésen több mint harmincan győzik meg énektudásukról a zsűrit, melynek tagjai lesznek többek között: Oláh Ibolya – aki pénteken koncertezik, Zoltán Erika és Hernádi Sándor. Kertészeti kiállítás és vásár is lesz első ízben, a francia petanque golyójátékból versenyre kelnek. A testvér- és partnervárosok csoportjai mellett helyi fellépők is szórakoztatják a közönséget. Idén is izgalmas programok csalogatják a legkisebbeket.

– A város a technikai segítség mellett a szervezésből is kivette részét, hiszen a testvérvárosok képviselőit személyesen hívtuk meg a rendezvényre – hangsúlyozta már Szabó Miklós polgármester. Az, hogy a fesztivál a Magyar Dal Napjának is helyet ad, a városvezető szerint kiváló marketinglehetőség Mosonmagyaróvárnak. Dr. Nagy István Mosonmagyaróvárnak a kulturális életben betöltött szerepét emelte ki.

Fontos szempont volt az is, hogy az egyetemet is bekapcsolják a város életébe. Kosár Tibor szerint a VÜF a rendezvény technikai hátterét biztosítja. A rendezvény programjaira a jövő héten részletesen visszatérünk.

Olvasóink írták

 • 14. apamdolga 2010. szeptember 05. 22:22
  „Nem volt főnököm, és nem is lesz.... És sajnos idén a fesztiválon sem leszek ott.”
 • 13. kovász68 2010. szeptember 04. 17:42
  „12. Igyatok az egészségemre is a főnököddel. :)”
 • 12. apamdolga 2010. szeptember 04. 14:52
  „kovász68

  Ahogy látom te egy igazi fikázógép vagy. Kíváncsi lennék, a rosszindulaton kívül, mire vagy képes. Ettől függetlenül, jó szórakozást kívánok Neked és a családodnak a hétvégén.”
 • 11. KarolinaT 2010. szeptember 03. 10:09
  „Ha minőségi bort szeretne inni valakit,akkor bizony azt meg kell fizetni!! És a vendéglátós is termelőtől veszi ám a bort! A győriek is azon panaszkodtak idén, hogy milyen drága volt a termelői bor a győri borfesztiválon...Én örülök, hogy van valaki,aki legalább felvállaja ennek az egésznek a megszervezését,mert nem kis munka és bármennyire hihetetlenül hangzik sok rosszindulatú károgónak, nem jön be annyi pénz egy ilyen rendezvényből,ami megérné a melót meg az anyagi ráfordítást..És ma az énekesek igencsak megkérik az árát az élő zenének..Én minden évben kimegyek és nem is feltétlen a koncertek miatt..Hanem a hangulat,az ismerősök,egy két jó bor és sajt miatt..És nem fikázni kéne..Igaza volt az előttem szólónak.Aki akarja,az jól tudja magát érezni, aki meg nem,az ne menjen el..Mindenkinek meg amúgy sem lehet jót tenni..”
 • 10. kovász68 2010. szeptember 02. 19:49
  „Nyilván idén erre futotta a büdzséből???????? :)
  Látszik nem jártatok még egy borfesztiválon sem???????
  Múlt hétvége, Borfesztivál Győrben. Ahol termelők voltak, s nem egy vendéglátós borai.”
 • 9. apamdolga 2010. szeptember 02. 19:10
  „Szerintem nektek kellene szervezni az összes városi programot. Igazi fikázos magyarok vagytok, nem azt nézitek, hogy valaki csinál valamit, hanem, hogy hol kibe és mibe lehet belekötni. Látszik nem jártatok még egy borfesztiválon sem. Nyilván idén erre futotta a büdzséből. Jövőre meghívatlak benneteket a szervezőkkel, a csapatba, biztosan szükségük lesz a kreatív ötleteitekre és a pénztárcátokra.”
 • 8. kovász68 2010. szeptember 02. 13:00
  „7. :)”
 • 7. Settyke 2010. szeptember 02. 12:34
  „4. 5. Én is teljesen igazat adok!Lehetnének az árak kicsit barátiabbak ebben a nagy válságban..Akkor több alkohol fogyna,és már teljesen elviselhetőek lennének a fellépők is..:)”
 • 6. angyalka77 2010. szeptember 02. 11:53
  „5. Igazad van,erről van szó. Ha már fesztivált rendez legyen igényes, ne a Török Ádámot meg a többi gagyit hívja meg már ki tudja hányadszor... én az Ismerős Arcokat hívtam volna meg az Ibolyka meg a Cinike helyett....”
 • 5. kovász68 2010. szeptember 02. 11:21
  „4. igazad van, jobb a helyzet legalább 3 éve, de most már a rendezvények fellépőiről és minőségéről beszélünk.
  Én azt mondtam, hogy a vállalkozó/szervező úr, az előadókon spórol, hogy a jónép vegye a drága borát. Na ezen kellene elgondolkodnia a városnak, hogy támogathat egy olyan vállalkozót aki a városon nyerészkedik.”
 • 4. nagyjancsi 2010. szeptember 02. 09:47
  „Kezdem azt gondolni, hogy a "magyarnak semmi sem jó" sztereotípia igaz. Pár éve még semmi sem volt a városban, ma minden hétvégén INGYENES fesztivál, élő koncert, búcsú vagy valamilyen egyéb rendezvény a város különböző pontjain. Ehhez elég kinyitni egy programfüzetet. Persze most az a baj, hogy sok a hangos rendezvény és nem lehet aludni tőle. Konkrétan ezen a hétvégi rendezvényen szombaton és vasárnap is lesz legalább 3 élő koncert, ami igényes, nem pedig valami lakodalmas playback szemét. A bort, lángost, pedig nem kell megvenni ott helyben, otthon is megihatod a saját borodat és megeheted a lángost amit sütöttél. Aki nem akarja magát jól érezni, az nem is fogja, az maradjon otthon és nézze barátok közt-öt, joshi barat-ot, meg a többi szemetet.”
 • 3. KoPi 2010. szeptember 02. 04:27
  „Na már csak az Ibolyka hiányzott ide! Ő meg, a magyar dal.... Na hagyjuk! Naggggyyyyyon gagyi.”
 • 2. kovász68 2010. szeptember 01. 22:29
  „Egyre laposabb ez a boros dolog. Jónak indult, az ötlet jó volt csak most már nagyon izzadság szagú az egész.
  Pénz lehúzás, azt kész. Idd és vedd a boromat.”
 • 1. hmm! 2010. szeptember 01. 21:38
  „Na ,neeeee!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét időseket pécéztek ki: több százezer forintot vittek el a csalók

Figyelemeltereléssel lopták el idős emberek megspórolt pénzét ismeretlenek két alkalommal is Mosonmagyaróváron. Tovább olvasom