Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Várandósok klubja anyukáknak

A Fehér Ló Közösségi Házban minden hónap harmadik csütörtökjén délelőtt 10 órától találkoznak a várandós kismamák és a már anyukák.
Horváthné Gáncs Csillának a könyvtárban véletlenül akadt a kezébe egy ismertető a Tavam elnevezésű mozgalomról. Ez nem más, mint önszerveződő női körök, kismamaklubok és anyakörök hálózata, amely segíteni kíván minden olyan egyéni és társas kezdeményezést, mely a szülést-születést, az élet megkezdésének feltételeit egyre jobbá, természetesebbé teszi, s ezáltal a szülő-gyerek kapcsolat, a családi felelősségvállalás és a tudatosság erősödését szolgálja. A harmadik csemetéjét váró anyuka elkezdett több helyen érdeklődni Mosonmagyaróváron, hogy létezik-e valami hasonló klub. Mindenhol azt a választ kapta, hogy nem, de szervezze meg ő. Csilla gondolkodott, aztán úgy döntött, belevág.

A Fehér Ló Közösségi Házban minden hónap harmadik csütörtökjén délelőtt 10 órától találkoznak a várandós kismamák és a már anyukák. A programokon – ahová a kisgyerekeket is el lehet vinni – mindig van egy-egy adott témakör, amit körüljárnak, de kötetlen beszélgetésekre is sor kerül. A lényeg a tapasztalat- és információcsere. Most decemberben szünetel a találkozó, de január harmadik csütörtökjén újra várják a kismamákat és az anyukákat.

A klubról bővebb információ kérhető Horváthné Gáncs Csillától a 70/771-6592-es telefonszámon. A Tavam-mozgalomról a következő internetes címen találhatnak érdekességeket: www.tavam.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sajgó kérdések, feleletek nélkül

Az 1956-os mosonmagyaróvári tragédia után ötven évvel már másodszor for- gatott filmet a témáról… Tovább olvasom